Drugi primjerak 'Vjernog susjedstva' odlazi Mladenu Marinoviću iz Pule, danas treći zadatak

Tana French ima 39 godina; Frank Mackey se prvi put kao lik pojavljuje u romanu “The Likeness”; majka Tane French zove se Elena Hvostoff-Lombardi. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji zadatak, u nagradnoj igri Mozaik knjige i portala Najbolje knjige, a drugi primjerak romana “Vjerno susjedstvo” osvojio je Mladen Marinović iz Pule!

Roman Tane French “Vjerno susjedstvo” 2010. godine proglašen je najboljim romanom po izboru najveće svjetske internetske knjižare Amazon. Irska spisateljica Tana French autorica je četiriju romana, a “Vjerno susjedstvo” prvi je od njih preveden na hrvatski jezik. Radnja romana smještena je u današnji Dublin i precizno se bavi obiteljskim odnosima koji ponekad poprimaju obrise gotovo terorističkih organizacija. Naime, cijeli tijek života Franka Mackeyja odredio je jedan trenutak, kada mu je bilo devetnaest. Trenutak u kojem se njegova djevojka, Rosie Daly, nije pojavila na dogovorenom sastanku i nije pobjegla s njim u London kao što su planirali. Frank od nje, ili o njoj, nikada više nije čuo ni rijeci. Dvadeset godina poslije, Frank još živi u Dublinu i radi kao prikriveni istražitelj. Raskinuo je sve veze sa svojom problematičnom obitelji. A onda mu sestra javlja da je pronađen Rosien kofer…

Nakladnička kuća Mozaik knjiga i portal Najbolje knjige u tri dana podijelit će tri primjerka romana Tane French. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradni zadatak i odgovore nam, zajedno sa svojim imenom, prezimenom i adresom, do ponoći poslati na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Danas objavljujemo treći, ujedno posljednji zadatak. Ime trećeg dobitnika, kojeg ćemo izvući nasumičnim odabirom, objavit ćemo sutra, a u nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Sve odgovore možete pronaći na portalu.


Treći zadatak:
1. Kako Frank Mackey naziva stambeno naselje u kojem živi, a koje izgleda kao da ga je izgradio David Lynch?
2. Kako se zove bivša Frankova supruga?
3. Kada bi Frank trebao umrijeti, prema internetskom kvizu koji je umjesto njega rješavala Holly?
 

Facebook komentari

Novo u katalogu