Promocija romana “Svaki dan, svaki sat” Nataše Dragnić u Zagrebu 3. svibnja, a u Splitu 4. svibnja

Prvijenac Nataše Dragnić,koja piše na njemačkome, odmah je po objavljivanju postigao izniman uspjeh, a prava za prijevod prodana su u čak 28 zemalja. “Svaki dan, svaki sat” bezvremena je i moderna ljubavna priča

Big 499 1651

Makarska, šezdesetih godina. Sve počinje novom novcatom torbom. Ima bijele i plave pruge te žutu ribu u sredini, a pripada Dori, koja upravo kreće u vrtić. Luka još nikad nije vidio ništa tako lijepo! Petogodišnjak je toliko očaran njome da zaboravi disati, te se onesvijesti. Dora ga poljupcem budi i oni postaju nerazdvojni - sve do jednoga rujanskog dana nekoliko godina poslije, kad se Dora s roditeljima odseli u Pariz. Nakon šesnaest godina iznova se susretnu, i to u gradu ljubavi. Dora, koja je ostvarila svoj san da postane kazališna glumica, odlazi s prijateljima na otvorenje izložbe. Umjetnik je Luka… Iako nema sumnje da mogu biti sretni samo zajedno, život kreće nepredviđenim tijekom.

Prvijenac Nataše Dragnić, “Svaki dan, svaki sat”, koja piše na njemačkome, odmah je po objavljivanju postigao izniman uspjeh, a prava za prijevod prodana su u čak 28 zemalja. “Svaki dan, svaki sat” bezvremena je i moderna ljubavna priča: bezvremena u svojem vjerovanju u predodređenost s kojom dvoje ljudi dijeli sudbinu, a moderna u svojoj spoznaji da je život mnogo kompleksniji. Ljubavni roman kakav bi trebao biti - nabijen emocijama, pun poezije i napetosti.

Hrvatski čitatelji imat će priliku upoznati autoricu ovaj tjedan na čak dvije tribine u organizaciji njezinog hrvatskog nakladnika, Frakture. U četvrtak, 3. svibnja, s početkom u 19 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7), Nataša Dragnić gostuje na tribini Razotkrivanje, a s njom će razgovarati Seid Serdarević.

Dan kasnije, u petak, 4. svibnja, autorica se seli u Split, gdje će knjigu promovirati u klubu Qasimodo, Gundulićeva 26/II, s početkom u 21 sat, a s njom će razgovarati Patricija Vodopija.

Inače, Nataša Dragnić rođena je 1965. u Splitu. Nakon studija germanistike i romanistike i magisterija iz književnosti u Zagrebu završila je diplomatsku školu u Zagrebu i Berlinu. Od 1994. živi u Erlangenu i predaje njemački za strance, francuski, engleski i hrvatski.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više