Jorge Bucay 26. svibnja po drugi put gostuje u Zagrebu

Slavni argentinski pisac, Jorge Bucay, autor uspješnica "Ispričat ću ti priču", "Voljeti se otvorenih očiju" i "Računaj na mene", dolazi u Zagreb predstaviti svoju četvrtu knjigu prevedenu na hrvatski jezik, "20 koraka prema naprijed"! Gostovat će na tribini Razotkrivanje, u subotu, 26. svibnja, u kazalištu Kerempuh, u Ilici 31. Karte su u prodaji i koštaju 30 kuna

Big 505 1675

Slavni argentinski pisac, Jorge Bucay, autor uspješnica "Ispričat ću ti priču", "Voljeti se otvorenih očiju" i "Računaj na mene", dolazi u Zagreb, i to predstaviti svoju četvrtu knjigu prevedenu na hrvatski jezik, "20 koraka prema naprijed"! Bucay, inače psihoterapeut, jedan je od omiljenih pisaca hrvatskih čitatelja, a u Zagreb stiže na poziv svojeg izdavača, Frakture, i to po drugi put. Bucay je, naime, već jednom gostovao u Zagrebu, u lipnju 2010. godine, kada je došao predstaviti svoj roman "Voljeti se otvorenih očiju", a ovoga puta će gostovati na tribini Razotkrivanje, u subotu, 26. svibnja, u kazalištu Kerempuh, u Ilici 31.

Ulaznice za predavanje puštene su u prodaju i mogu se kupiti na blagajni kazališta u Ilici, po cijeni od 30 kuna, svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 do 20 sati. Knjiga zasad još nije u knjižarama, no može se nabaviti u pretplati, preko Frakturine web stranice, a kupci će poštom primiti nakon 21. svibnja. Cijena joj je 99,90 kuna.

Psihoterapeut i pisac Jorge Bucay rođen je 1949. u Buenos Airesu. Živi između Argentine, Španjolske i Meksika. Širom svijeta poznat je kao voditelj grupnih terapija te slavan kao uspješan pisac. Objavio je dvanaest knjiga koje su prodane u milijunima primjeraka i prevedene na dvadesetak jezika. U svojoj novoj knjizi prevedenoj na hrvatski, "20 koraka prema naprijed", Bucay iznova pokazuje da su velike mudrosti jednostavne, ali i da ih moramo prije svega otkriti u samima sebi. O činjenicama koje nas čine boljima, otvorenijima i sretnijima Bucay piše tako da čitatelj shvati da ih mora pronaći u sebi i za sebe. U svakom koraku nalazi se i poneka priča koja plastično ocrtava što taj korak za nas kao pojedinca znači. Bucay ne piše naputke za samopomoć, on ne daje recept za sreću i uspjeh, nego kao vrhunski geštalter traži od čitatelja da se aktivno uključi, da sam bude taj koji će pred sobom otvoriti vrata, prijeći put života i odlučiti kako će taj put izgledati. "20 koraka prema naprijed" početak je putovanja prema boljem, sigurnijem i sretnijem ja, prema shvaćanju svojih potreba i želja.

Inače, Bucaya su hrvatski čitatelji prvi put upoznali 2007. godine, kada je Fraktura objavila njegovu knjigu "Ispričat ću ti priču" u kojoj glavni junak knjige, mladić Demián, dolazi psihoterapeutu Jorgeu tražeći odgovore na pitanja koja si svaki mladac postavlja. Pričajući mu priče, od grčkih mitova preko japanskih parabola i učenja zen-budista do priča europskih naroda i onih koje sam izmišlja, Jorge mu pomaže da upozna sebe i prevlada svoje predrasude.

Demiánu se Bucay vratio knjigom prevedenom na hrvatski 2011. godine, "Računaj na mene", koja se zbiva petnaestak godina nakon što je Demián prvi put pohodio psihoterapeuta Jorgea. Sada se nalazi pred novim životnim raskršćem. Njegov brak nije uspio, a ni druge stvari u životu ne idu mu kako je planirao… Nema mu druge nego da se obrati svom prijatelju Jorgeu, koji mu je rekao da uvijek može računati na njega. U novim životnim okolnostima, pred novim problemima, Demián ne zna kako postupati, a Jorge mu pomaže da spozna sebe, da vidi druge novim očima, da kroz niz priča dođe do istinskog ja te da shvati kako može računati na obitelj, prijatelje i novu ljubav. Demiánova priča ujedno je i priča većine suvremenih ljudi, ona govori o svima kojima se njihova situacija čini bezizlaznom i o tome kako da pronađu put - jer, kako autor na jednome mjestu kaže, treba shvatiti da postoji mogućnost "da cilj ne bude krajnji domet. Mogućnost da put kao takav bude krajnji domet hodanja. Ideja da prolaziš neki put, a da ne proživljavaš svaki korak kao ispit".

Između dvije priče o Demiánu, objavljen je, 2010. godine, roman "Voljeti se otvorenih očiju". U njemu pratimo marketinškog stručnjaka Roberta koji počinje dobivati e-mailove namijenjen nekom Fredyju. Znatiželjni ih Roberto počinje čitati i otkriva da ih šalje psihoterapeutkinja Laura, koja zajedno s Fredyjem piše knjigu o čudu ljubavi i zaljubljenosti, o mogućnostima održavanja veze, o vjeri u ideale, ali i o nedostatku ljubavi i pretvaranju očaranosti u zavist. Zadivljeni Roberto sa svakom sljedećom porukom sve više preispituje vlastita ljubavna iskustva pokušavajući otkriti i shvatiti sebe. Ohrabren Laurinim stručnim znanjem i iskustvom, skriven anonimnošću interneta, Roberto preuzima Fredyjev identitet te počinje pisati pisma Lauri, iznositi svoje priče i svoja razmišljanja o ljubavi i sreći. Ali stvarni svijet ima iznenađenja za njega…

Recenziju za "Voljeti se otvorenih očiju" možete pročitati ovdje:
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više