Posjetite Bujicu riječi i naučite pravilno govoriti i pisati

Nedavno je na adresi bujicarijeci.com/ s radom počela Bujica riječi, internetska stranica o hrvatskome standardnom jeziku.

Na stranici se redovito objavljuju članci o jezičnim nedoumicama, a osnovni je cilj da se u nekoliko godina napravi pouzdana baza podataka koja će sadržavati odgovore na najčešće jezične dvojbe kako govornici više ne bi morali pretraživati po različitim forumima i čitati često vrlo dvojbene, čak i netočne savjete.

Ovo je mrežno mjesto namijenjeno svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom, posebice onima koji ga njeguju i žele o njemu naučiti nešto više.

Posjetitelji mogu slati svoje jezične nedoumice, ali i upozoriti na eventualne netočnosti ili omaške na stranici kako bi ona u budućnosti bila doista reprezentativna. Da bi se olakšala komunikacija s korisnicima te omogućilo lakše komentiranje, Bujica riječi ima i svoju stranicu na Facebooku, i to na adresi www.facebook.com/pages/Bujica-rije%C4%8Di/379865842049932.

Želite li znati je li televizija kabelska ili kablovska, je li posao zahtjevan ili zahtijevan, je li bolje reći hvala lijepa ili hvala lijepo, pomogni ili pomozi, obećajem ili obećavam, imamo li novca ili novaca, što je okolina, što okolica, a što okoliš − ovo je pravo mjesto za vas!
 

Facebook komentari

Novo u katalogu