Na jesen stižu memoari Georga Busha

Piše Merita Arslani

Svojedobno najomraženiji čovjek na svijetu, bivši američki predsjednik George Bush u listopadu objavljuje svoje memoare. Što god mislili o Bushu, knjiga „Decision Points“ sigurno će postati instant-bestseler jer, kako je sam Bush najavio, ovo neće biti baš klasično prisjećanje na njegovu političku karijeru, već će detaljno opisati najvažnije događaje koji su obilježili njegov predsjednički mandat.

Njegov izdavač, Crown Publishers, objavio je da će knjiga obilovati detaljima o kojima Bush nikada do sada nije govorio, pa ćemo tako konačno iz pera samog Busha doznati što je radio u danima prije i poslije 11. rujna. Bush će ujedno ispričati i sve o izborima 2000. godine, kada je optužen da je krađom glasova na Floridi pobijedio Ala Gorea, ali i puno intimnije stvari, poput ispovijesti o tome kako je odlučio prestati piti, te u kakvim je odnosima sa svojom suprugom i obitelji.

„Od kada je napustio Ovalni ured, George Bush nije dao nijedan intervju niti je rekao za javnost bilo što relevantno u veze s svoje nekadašnje predsjedničke funkcije. Umjesto toga, Bush je gotovo svaki dan proveo pišući 'Decision Points' u kojem prvi put otkriva pozadinu svoje uloge na čelu Amerike, te kako je i zašto donosio neke od najznačajnijih odluka u povijesti Amerike, ali i u svom privatnom životu“, stoji u objavi za medije Crown Publishersa.

Bushu u pisanju knjige pomaže Chris Michel, čovjek koji je dugo godina u Bijeloj kući pisao predsjedničke govore, a prvi nacrt knjige Bush je napisao u svom uredu u Dallasu.

Iako je Bush poznat po tome da nije uvijek govorio istinu, šefovi Crown Publishersa tvrde da u knjizi Bush piše otvoreno i iskreno čak i o najtežim stvarima iz svog života. Zanimljivo je da memoari njegove supruge Laure izlaze 4. svibnja, pa će biti interesantno usporediti za nekoliko mjeseci da li se njihove priče razlikuju.

„Decision Points“ koštat će 35 dolara, a George Bush će osobno potpisati tisuću primjeraka, te će ti potpisani primjerci koštati 350 dolara.
 

Facebook komentari

Novo u katalogu