Poklanjamo vam tri primjerka ‘Mikrofilma’, napetog špijunskog trilera Marija Šoštara

Autor romana i portal Najbolje knjige nagradit će troje čitatelja, a danas objavljujemo prvo nagradno pitanje

Big 540 1797

Usred bijela dana, ispred klinike u Göttingenu, oteta je Martina Beck. Slučaj dobiva kriminalistički inspektor Michael Marx, ali Mario Beck, brat otete Martine, kreće u potragu za sestrom nakon dogovora sa Saveznom obavještajnom službom Njemačke koja sumnja kako su otmičari najvjerojatnije u krugovima Četvrtog Reicha. Mario tako igrom slučaja otkriva gdje mu je sestra i ujedno postaje suradnik privatne obavještajne agencije koja je također, već dulje vrijeme, na tragu Četvrtog Reicha.

Četvrti Reich neonacistička je organizacija koja želi tajanstveni mikrofilm na kojem su, navodno, spremljeni podaci o velikim količinama zlata pohranjenima u švicarske banke još za vrijeme Drugog svjetskog rata. Cilj je Viertes Reicha unovčiti zlato i ponovno uspostaviti nacističku diktaturu u Njemačkoj, ali i čitavoj Europi. Beckova potraga za sestrom protegnut će se preko nekoliko kontinenata, a da bi je pronašao morat će i sam postati član opasne nacističke organizacije. Iako mu na tajnom zadatku pomažu Interpol i Savezna obavještajna služba Njemačke, ispostavlja se da je Četvrti Reich opasna hidra koju nije nimalo lako zaustaviti...

To je ukratko sadržaj "Mikrofilma", prvijenca Marija Šoštara, po žanru kombinacija krimića i špijunskog romana, a u kojem autor zamišlja što bi se dogodilo da Treći Reich ipak nije bio sasvim poražen u Drugom svjetskom ratu, nego se zapravo dobro pripremio za godine koje dolaze.

Autor i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklonit će vam tri primjerka ovoga romana. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradno pitanje i odgovor, zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt broj) poslati na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Dobitnike ćemo izvlačiti nasumičnim odabirom, a u igri mogu sudjelovati svi posjetitelji. Ime prvog dobitnika objavit ćemo sutra, a odgovore na prvo pitanje šaljite nam danas do ponoći. Sve odgovore možete pronaći ovdje, na portalu.


Prvo pitanje:
Kako se zove sestra glavnog junaka romana, Marija Becka?





 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više