Semezdin Mehmedinović gostuje 4. rujna na tribini Razotkrivanje

S njime će u utorak, s početkom u 19 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7, razgovarati Seid Serdarević iz nakladničke kuće Fraktura

Big 554 1824

Semezdin Mehmedinović svakom svojom knjigom stvara neki novi prostor, izmiče uobičajenim prosudbama i udaljuje se od naučenih definicija. Njegovi prozni zapisi sadržavaju i stvarno i izmaštano te njima autor stvara sasvim nov pogled ne samo na autobiografsko pismo, već i na naš doživljaj književnosti. A upravo će Mehmedinović biti prvi gost u novom ciklusu tribine Razotkrivanje nakon ljetne stanke. S njime će u utorak, 4. rujna, s početkom u 19 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7) razgovarati Seid Serdarević iz nakladničke kuće Fraktura.

Semezdin Mehmedinović rođen je 1960. u Kiseljaku kod Tuzle. Studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Pjesnik je i esejist, radio je kao urednik u novinama, tjednicima te na radiju i televiziji. Uređivao je više časopisa za kulturu i bavio se filmom.

"Autoportret s torbom", njegova najnovija knjiga, o kojoj će biti govora na tribini, knjiga je koja budi neke potisnute emocije i radosti življenja. Ova je knjiga prije svega Semezdinov autoportret, u njoj se on potpuno razotkriva te dijeli s čitateljem svoje svakodnevne rituale, lektiru, filmove, razmišljanja o prijateljima...

"Ruski kompjuter", još jedno njegovo djelo u nakladi Frakture, jedna je od onih knjiga koja vam se od prvih redaka uvuče pod kožu. Prepun emocija, taj svojevrsni dnevnik selidbe nastajao je pomalo slučajno, a još je slučajnije iznova pronađen i spašen. "Ruski kompjuter" govori o sudbini intelektualca, ali i svakoga čovjeka u vremenima rata i izbjeglištva te o potrazi za sigurnošću. Knjiga je nastajala od kolovoza 1995. do kolovoza 1996., u vrijeme kada je Semezdin Mehmedinović otišao iz Sarajeva i odlučio započeti iznova. On traži mjesto tog novog početka od Praga i Zagreba preko Phoenixa i New Yorka pa sve do Washingtona, gdje i danas živi.

Recenziju za "Ruski kompjuter" možete pročitati na ovome linku:
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx 



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više