Nick Vujičić gostuje u Zagrebu i Rijeci 23. i 24. rujna

Zamislite da ste rođeni bez ruku. Bez ruku kojima možete zagrliti one koje volite, bez prstiju kojima možete osjetiti dodir, bez načina da podignete ili nosite stvari. Koliko bi vam život bio teži da živite bez ruku? No, što je s nogama? Zamislite da umjesto ruku nemate noge. Ne možete plesati, hodati, trčati ili čak stajati. Sada spojite te dvije priče... nemate ruke i nemate noge. Što biste učinili? Kako bi to utjecalo na vaš svakodnevni život?

Upravo to se “dogodilo” Nicku Vujičiću koji je 1982. godine, u Brisbaneu u Australiji, došao na svijet bez ruku i nogu, s poremećajem poznatim kao sindrom tetra-amelia. Sin bez udova nije ono što su medicinska sestra Duška Vujičić i njezin suprug, pastor Boris Vujičić, očekivali. Kako će njihov sin živjeti normalnim i sretnim životom? Što on uopće može učiniti ili postati živeći s tako velikim invaliditetom? Nisu znali, a niti itko drugi, da će ovo prekrasno dijete bez udova jednoga dana postati netko tko će nadahnuti i potaknuti mnoge ljude.

Danas, kao dvadesetosmogodišnjak, ovaj mladić je postigao više no što ljudi postignu čitavog svog života. Od svojega prvoga govora s devetnaest godina, Nick je proputovao čitav svijet iznoseći svoju priču milijunima ljudi, a o svojem iskustvu života napisao je i knjigu koja je prevedena na hrvatski jezik “Živjeti život bez ograničenja”. U svojoj autobiografiji iskreno progovara o svim poteškoćama s kojima su se morali suočiti on i njegova obitelj, te kako je, unatoč svoj boli i poniženjima, uspio nadići svoj hendikep i ostvariti ne samo samostalan nego i ispunjen život. Kao propovjednik i motivacijski govornik ljudima diljem svijeta prenosi svoju glavnu poruku utkanu i u ovu knjigu - najvažniji cilj svakog čovjeka je pronaći svrhu života usprkos svim poteškoćama ili izazovima. Sa sedamnaest je godina osnovao neprofitnu organizaciju Life Without Limbs (Život bez ekstremiteta), ima diplomu iz računovodstva i financijskog planiranja i živi život bez ograničenja!

Nick Vujičić krajem rujna gostuje u Hrvatskoj – u nedjelju, 23. rujna, s početkom u 19 sati, održat će predavanje u zagrebačkom Domu sportova, a 24. rujna, s početkom u 19.30 sati, u riječkoj Dvorani Zamet. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima, Interspara, Petrola i Europetrola te CD-shopovima Dallas i Croatia Records.
 

Facebook komentari

Novo u katalogu