Počinje nova školska godina u CeKaPe-u, izvadite svoj rukopis iz ladice!

Nakon 2. ljetne škole pisanja u dvorcu Stara Sušica, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) ulazi u šestu godinu zajedničkog pisanja i poziva sve one koji još čuvaju svoje tekstove u ladicama, a da ih nitko nije pročitao, da im se pridruže na radionicama na kojima će se njihova kreativnost pretvoriti u kratku priču, roman, dramski tekst, scenarij ili možda književni prijevod

Big 566 1866

Nakon 2. ljetne škole pisanja u dvorcu Stara Sušica, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) ulazi u šestu godinu zajedničkog pisanja i poziva sve one koji još čuvaju svoje tekstove u ladicama, a da ih nitko nije pročitao, da im se pridruže na radionicama na kojima će se njihova kreativnost pretvoriti u kratku priču, roman, dramski tekst, scenarij ili možda književni prijevod.

Pisanje je, kažu u CeKaPe-u, vještina koja se može naučiti. Zato i ove školske godine svima koji pišu, ili tek počinju s pisanjem, nude mogućnost da to iskustvo podijele s onima koje to zanima i da njihov rad "ocijene" stalni predavači i voditelji: Miroslav Mićanović na radionici kratke priče, Marinko Koščec i Zoran Ferić na radionici romana, Jagna Pogačnik na radionici književne krtike, Tomislav Zajec na radionici scenarija, Goran Ferčec na radionici dramskog pisanja, Branko Čegec na radionici poezije, Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prevođenja i Alemko Gluhak na radionici pravopisa.

A ako maštate o svom prvom objavljenom romanu ili zbirci priča, prvom izvedenom scenariju ili drami, CeKaPe vam pruža dodatnu mogućnost edukacije i kroz jednogodišnju školu kreativnog pisanja. Druga generacija polaznika i ove će godine pisati roman, zbirku kratkih priča, pjesama ili književni prijevod, književnu, kazališnu ili filmsku kritiku, scenarij ili dramu, uz vrhunsko vodstvo renomiranih književnika i spisatelja u četiri osnovna i devet izbornih kolegija. Svi polaznici sudjeluju u radu na tekstovima, njihov se rad kontinuirano evaluira, a važna i neophodna aktivnost je pisanje zadaća, čitanje zadane ili izborne literature te izrada pisanih radova tijekom kolegija.

Godina završava odabirom jednog ili više tekstova koji se po ocjeni voditelja istaknu kao najbolji i objavljivanjem u časopisu CeKaPe-a ili kao samostalnog izdanja. Možda će se baš vaša priča pretvoriti u kratku priču, dramski tekst ili roman, i zakoračiti u CeKaPe-ovu biblioteku Prvi korak, u kojoj su već objavljene tri knjige: roman polaznice Ljiljane Matković "Muška krv" i prvi roman Marijane Perinić, "Šaka suza, vrića smija", te zbirka kratkih priča polaznika CeKaPe-a, "Krom i pakao".

Za prijave i obavijesti o radionicama, uključujući i cijenama, zovite na broj 01/2431-071 ili 091/5675-140, pišite na e-mail info@cekape.com, cekapecentar@gmail.com ili zavirite na web stranicu www.cekape.com.

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više