Prvi primjerak romana 'Tri metra iznad neba' odlazi u Gvozd, danas drugi nagradni zadatak

Nakladnička kuća Hena com i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklonit će vam tri primjerka knjige koja je samo u Italiji prodana u 5 milijuna primjeraka, a prati ljubavnu priču Babi i Stepa, dvoje mladih iz različitih svjetova

Roman "Tri metra iznad neba" u hrvatskom prijevodu ima 384 stranice, njegov autor Federico Moccia rođen je u Rimu 1963. godine, a djevojka koja je također zaljubljena u Stepa zove se Madda. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji zadatak u nagradnoj igri u kojoj vam nakladnička kuća Hena com i portal Najbolje knjige poklanjaju tri primjerka talijanskog bestselera, prodanog samo u Italiji u 5 milijuna primjeraka. Nasumičnim odabirom izvukli smo dobitnika i prvi primjerak knjige odlazi Dušanki Lacković u Gvozd.

Babi i Step dva su potpuno različita svijeta. Ona je dobro odgojena srednjoškolka i romantična djevojka, a on buntovan i nasilan tip. Nju automobilom voze u školu, a on gradom kruži na motoru. Step voli opasnost i mrzi pravila, a Babi potpuno obrnuto. Igrom su se slučaja sreli i počele su nevolje...

"Tri metra iznad neba" je romantično-sociološka drama o zabranjenoj ljubavi između dvoje mladih koji su se, premda različiti, a možda upravo zbog toga, našli u nevjerojatnoj vezi koja je istovremeno bila i neizbježna. Osjećaji koji su ih preplavili bili su iskustvo prve prave ljubavi, one koja se pamti unatoč svim zabranama. U ovoj dirljivoj priči mladići su buntovnici koji jure na motorima, izlažući se riziku i opasnostima dok djevojke maštaju o muškarcu svog života. Federico Moccia napisao je snažnu i dirljivu ljubavnu priču, a istodobno i kroniku jednog doba i jedne generacije koja je osvojila brojne čitatelje, ne samo u Italiji.

Danas objavljujemo drugi nagradni zadatak, a na vama je da točne odgovore, zajedno s osobnim podacima (ime, prezime, adresa i kontakt telefon), pošaljete danas do ponoći na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske, a ime dobitnika druge knjige, kojeg ćemo izvući nasumičnim odabirom, objavit ćemo sutra ujutro. Sve odgovore možete pronaći na portalu.
 

DRUGI NAGRADNI ZADATAK:
1. Koliko je filmova snimljeno prema romanu "Tri metra iznad neba"?
2. Kako se zove Step u španjolskoj verziji filma?
3. Kako se na talijanskom zove nastavak romana "Tri metra iznad neba" i koje je godine objavljen?



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više