Želite naučiti pisati književnu kritiku? Osvojite besplatan tečaj u trajanju od 30 sati!

Portal Najbolje knjigu u suradnji sa CeKaPe-om nudi priliku da osvojite besplatno pohađanje radionice Jagne Pogačnik, odnosno da radionici prisustvujete uz popust od 50 ili 25 posto, što su druga i treća nagrada u našem novom nagradnom natječaju. Vaš je zadatak da napišete književnu kritiku knjige po vašem odabiru, duljine 1,5 kartice, i pošaljete nam je na e-mail

Big 579 1903

Kako čitati knjigu i o njoj stvoriti mišljenje koje nadilazi klasičnu impresiju? Što je to što neku knjigu čini dobrom, a neku drugu opet lošom? Zbog čega neka knjiga postane bestseler? Na koje elemente prilikom čitanja treba obratiti pozornost ako o knjizi želimo nešto više reći ili čak napisati?

Na sva ova pitanja odgovore možete dobiti na radionici pisanja književne kritike "Kako (pro)čitati knjigu?" koju u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje (CeKaPe) vodi književna kritičarka Jagna Pogačnik. Na predlošku pet naslova strane i domaće proze voditeljica će polaznicima osvijetliti određene elemente na koje treba obratiti pozornost žele li da stav o pročitanom bude nešto više od impresije te ih učiti o odnosu sadržaja i forme djela, pripadnosti određenom žanru, pripovjedaču, likovima i ostalim pripovjednim elementima. Sljedeći korak je, dakako, pokušaj pisanja književne kritike o odabranim naslovima. Radionica će početi u listopadu, kad se popuni grupa, a obuhvaća 30 školskih sati (jednom tjedno, dva školska sata). Cijena radionice je 1500 kuna, a moguće ju je platiti i obročno.

Portal Najbolje knjigu u suradnji sa CeKaPe-om nudi vam priliku da osvojite besplatno pohađanje radionice Jagne Pogačnik, odnosno da radionici prisustvujete uz popust od 50 ili 25 posto. Vaš je zadatak da napišete književnu kritiku knjige po vašem odabiru, duljine 1,5 kartice, i pošaljete nam je na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com. Književna kritika ne smije biti prethodno objavljena, a tri najbolje, koje će biti i nagrađene, odabrat će voditeljica radionice Jagna Pogačnik. Prva nagrada je besplatno pohađanje radionice, druga nagrada je pohađanje radionice uz 50 posto popusta, a autor treće odabrane kritike bit će nagrađen s popustom za radionicu od 25 posto. Radove nam šaljite do 20. listopada.

Više o radionicama Centra za kreativno pisanje možete doznati pozivom na telefone 01/2431-071 i 091/567-5140, upitom na e-mail adrese cekapecentar@gmail.com i info@cekape.com te na web stranici www.cekape.com.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više