Ove nedjelje hrvatske knjižnice slave svoj dan

Zašto ne biste nedjelju, za promjenu, proveli u knjižnici? Recimo, ovu nedjelju? Posudili knjigu, prelistali novine, upisali svog prvašića u mjesnu biblioteku i tako ga uveli u svijet knjiga? Hrvatske knjižnice, naime, u nedjelju, 11. studenoga, slave Dan hrvatskih knjižnica

Big 593 1978

Zašto ne biste nedjelju, za promjenu, proveli u knjižnici? Recimo, ovu nedjelju? Posudili knjigu, prelistali novine, upisali svog prvašića u mjesnu biblioteku i tako ga uveli u svijet knjiga? Hrvatske knjižnice, naime, u nedjelju, 11. studenoga, slave Dan hrvatskih knjižnica, jer je toga datuma donesen prvi hrvatski zakon o knjižnicama, a odlučile su ga proslaviti tako da svoja vrata, i na neradni dan, otvore korisnicima.

Ovogodišnji program Dana hrvatskih knjižnica, koje organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo, odvija se pod sloganom “Knjižnice probijaju sve granice. Osim proračunskih” i “Neprofitno, a isplati se? Knjižnica!”. Zagrepčani će, primjerice, u Gradskoj knjižnici (Starčevićev trg 6) moći doznati zašto je središnjoj biblioteci nužno potrebna nova zgrada, moći će popiti kavu, prelistati nedjeljne novine, besplatno upisati prvašiće, vratiti ili posuditi knjigu, glazbu, film, poslušati mladu kantautoricu Ernu, prošetati knjižnicom i zaviriti u interne prostore. Knjižnica Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom trgu od 17 do 21 sat poziva na nedjeljni talk show “Kava i kolači” Ivice Prtenjače. Na nekoliko sati, od 10 do 13, bit će otvorena i Knjižnica Vladimira Nazora (Vodovodna 13), kao i cijela trešnjevačka mreža (Knjižnica Tina Ujevića, Knjižnica Voltino, Knjižnica Staglišće, Knjižnica Prečko, Knjižnica Knežija i Knjižnica Ljubljanica).

Više detalja o zagrebačkim programima možete doznati na ovom linku www.kgz.hr/default.aspx, a cjelokupni popis hrvatskih knjižnica koje će biti otvorene u nedjelju pogledajte ovdje www.hkdrustvo.hr/hr/pravo_na_knjiznicu/odabrana_novost/14
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više