Amazon objavio listu najprodavanijih knjiga u 2012. godini

Najveća internetska knjižara na svijetu, Amazon, objavila je danas listu najprodavanijih knjiga objavljenih u 2012. godini, a na prvome mjestu je “Pedeset nijansi slobodniji”, treći dio erotske trilogije britanske autorice E. L. James. Lista najprodavanijih knjiga preko Amazona uključuje i tiskane i elektronske knjige, a u kojoj mjeri je litratura za djecu i mlade postala knjižarski hit, dokazuje i činjenica da je Amazon objavio zasebnu listu samo takvih, najprodavanijih knjiga

Big 608 2022

Najveća internetska knjižara na svijetu, Amazon, objavila je danas listu najprodavanijih knjiga objavljenih u 2012. godini, a na prvome mjestu je “Pedeset nijansi slobodniji”, treći dio erotske trilogije britanske autorice E. L. James. Lista najprodavanijih knjiga preko Amazona uključuje i tiskane i elektronske knjige, a u kojoj mjeri je litratura za djecu i mlade postala knjižarski hit, dokazuje i činjenica da je Amazon objavio zasebnu listu samo takvih, najprodavanijih knjiga.

Iza E. L. James - na ljestvicu, inače, nisu uključene njezine prve dvije knjige, s obzirom da su prvi put tiskane 2011. godine - nalazi se krimić “Gone Girl” Gillian Flynn, koja je poznata i hrvatskoj publici jer je njezin prvi roman, “Oštri predmeti”, objavila Fraktura. Na trećem mjestu je komplet E. L. James, posebno izdanje koje uključuje sve tri knjige iz serijala “Pedeset nijansi”. Na četvrtom mjestu je još jedna zvijezda novog žanra erotske literature, Sylvia Day i njezin roman “Pred tobom”, prvi dio serijala Crossfire, kojeg je u Hrvatskoj upravo objavilo Znanje.

Na petom mjestu su vojni memoari Marka Owena “No Easy Day”, knjiga koju je pod pseudonimom objavio bivši vojnik Matt Bissonnette - sudjelovao je u misiji koja je rezultirala ubojstvom Osame bin Ladena. Knjiga je, inače, izazvala velike kontroverze jer je američko Ministarstvo obrane smatralo da je Bissonnette unutra otkrio vojne tajne. Na šestom mjestu ljestvice najprodavanijih knjiga 2012. je ljubić “The Marriage Bargain” autorice Jennifer Probst, a na sedmom mjestu drugi dio trilogije Crossfire, “Reflected in You”. Na osmom mjestu je roman Johna Grishama “The Racketeer”, a na devetom mjestu drama iz sudnice, “Defending Jacob” Williama Landaya. Na desetom mjestu je roman Davida Baldaccija “The Innocent”, autora čiji je jedan roman, “Prava istina”, objavila u Hrvatskoj Mozaik knjiga.

Na ljestvici najprodavanijih knjiga za djecu i mlade prvo mjesto ove godine drži treći nastavak serijala Ricka Riordana, “The Heroes of Olympus”, koji je hrvatskoj publici poznat po paralelnom serijalu “Percy Jackson i Olimpijci”, kojeg u Hrvatskoj objavljuje Algoritam. Na drugom mjestu je Jeff Kinney i “The Third Wheel”, kojem je u Hrvatskoj objavljen “Gregov dnevnik”, također u izdanju Algoritma. Na trećem je mjestu “Insurgent” Veronice Roth, inače nastavak serijala “Različita”, kojeg je u Hrvatskoj počela objavljivati Naklada Ljevak.

Četvrto mjesto pripalo je Ricku Riordanu i trećem nastavku iz serijala “The Kane Chronicles”, romanu “The Serpent’s Shadow”, a peto Johnu Greenu i njegovom romanu “The Fault in Our Stars”. Na šestom mjestu je Cassandra Clare i njezin roman “Grad izgubljenih duša”, inače peti nastavak u serijalu “Instrumentarij smrtnika”, od kojeg je Algoritam dosad preveo prva dva dijela - “Grad od kostiju” i “Grad od Pepela”.

Sedmo mjesto pripalo je Abbi Glines i romanu “While it Lasts”, a osmo Pittacusu Loreu i “The Rise of Nine”, autoru kojem su na hrvatski prevedeni romani “Ja sam broj četiri - prva knjiga Lorskih baština” i “Snaga šestice - druga knjiga Loriskih baština”, obje u nakladi Algoritma. Na deveto mjesto Amazonove ljestvice najprodavanijih knjiga za djecu i mlade zasjeo je R. J. Palacio i roman “Wonder”, a na deseto James Patterson i njegov “Nevermore: The Final Maximum Ride Adventure”, inače najpoznatiji kao krimi-pisac za odrasle.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više