12 karata koje vjerno prikazuju svijet “Igre prijestolja” Georgea R. R. Martina

Ako nestrpljivo čekate da počne treća sezona serije “Igra prijestolja” na HBO-u, koja se snima prema serijalu “Pjesma Leda i Vatre” Georgea R. R. Martina, vrijeme prikratite ovim fantastičnim ilustracijama Jonathana Robertsa, objavljenima u knjizi “The Lands of Ice and Fire”

Big 614 2044

George R. R. Martin godinama je jedan od najomiljenijih pisaca fantastike, no njegova slava vjerojatno nikada ne bi dosegla tolike razmjere da HBO nije prema njegovom epskom djelu “Pjesme Leda i Vatre” počeo snimati seriju “Igra prijestolja”, kako se zove prva od ukupno sedam knjiga iz serijala (čitatelji strpljivo čekaju posljednje dvije da ih Martin napiše).

Treća sezona “Igre prijestolja” koja prati tek polovinu treće knjige iz serijala, “Oluja mačeva”, počet će se na HBO emitirati 31. ožujka ove godine, a imat će, prema najavama, također 10 epizoda, no svaka od njih će dulje trajati od epizoda iz druge sezone (prema drugoj knjizi, “Sraz kraljeva”), zbog čega će i treća sezona, po trajanju, drugu premašiti za nekih 60 minuta. U drugoj su sezoni epizode u prosjeku trajale oko 52 minute, dok u trećoj sezoni ima dosta epizoda koje traju 56, 57 minuta.

A dok nova sezona ne stigne na male ekrane, vatreni obožavatelji nevolja u Westerosu i Essosu mogu uživati u fantastičnim kartama koje je izradio ilustrator Jonathan Roberts i objedinio ih u knjizi “The Lands of Ice and Fire”. George R. R. Martina dao je svoj “blagoslov” kartama, smatrajući ih vjernim prikazom njegova izmišljenog svijeta.

“Bio je to zahtjevan posao. Martin je napravio crteže na papiru, HB olovkom, no crteži su bila izvrsna referenca za moj rad. On je na crtežima označio svaku lokaciju, promjenu terena, a ja sam to sve spojio i sastavio slagalicu u Photoshopu i potom se bacio na posao”, napisao je u Huffington Postu Jonathan Roberts. Rezultat je 12 fascinantih karata, svaka veličine 61 puta 92 centimetra, a koje obuhvaćaju čitav svijet “Pjesme Leda i Vatre”.


Kliknite na fotografiju s lijeve strane kako biste pogledali karte!



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više