Poklanjamo vam dva primjerka knjige 'Plavuša u borbi s nosorogom'

Portal Najbolje knjige i spisateljica Danijela Gašparović poklanjaju vam dva primjerka njezine knjige. Danas objavljujemo prvi nagradni zadatak, a u igri mogu sudjelovati svi naši fanovi

Big 648 2135

Danijela se vozila u autu sa sestrom prema Zagrebu. Odjednom, ničim izazvane, kontrolne lampice u automobilu su potpuno podivljale. Volan u Danijelinim rukama se oteo kontroli. Auto je jurio, ona nije mogla učiniti baš ništa. Začula je zaglušujući zvuk, granje je bjesomučno pucalo, oko nje se vrtio svijet i nebo je palo pod njezine noge. Ustala je bez trunčice fizičke boli, prošla je bez ijedne ogrebotine. Sestri je napukao kralježak, auto je bio uništen, totalka, izgledao je jezivo.

Taj će trenutak promijeniti Danijelin život, ali ni izbliza lako i pravocrtno. Bio je to tek početak putovanja koje će trajati godinama, a na kojem će Danijela tražiti odgovor na pitanje - tko sam ja? Život je, kaže, fascinantna stvar, no mi se često zaboravimo igrati i umjesto toga se - izgubimo.

"Svi vam kažu kako trebate naći sebe, i svima je to jasno, ali kada odlučite naći sebe odjednom shvatite da nemate pojma što, kako, koga i gdje tražiti. Kao prvo, koga to trebam naći, tko sam to sve ja i gdje se to skrivam da se moram naći? A ako se još nisam našla, koga to onda trenutno imama u sebi ako nisam ja? Vidite samo u kakvu se petljanciju uvedete kada krenete tražiti sebe, a kada na scenu još stupi nosorog, tada stvar u potpunosti izgubi kontrolu!", piše Danijela Gašparović u svojoj upravo objavljenoj knjizi "Plavuša u borbi s nosorogom".

Danijela je rođena u Slavonskom Brodu, srednju školu je pohađala u Vinkovcima. U Zagrebu je završila Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Titulu magistra znanosti stekla je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je magistrirala marketing. U međuvremenu je postala i slikarica - dosad je imala četiri samostalne izložbe, tri u Zagrebu i jednu u Bruxellesu. U svojoj prvoj knjizi piše o tome kako se izgubila i našla na potpuno neočekivani način - jer jednog je dana progovorio njezin unutarnji glas, glas njezine duše, a on je imao mnogo toga za reći!

Autorica "Plavuše u borbi s nosorogom" i portal Najbolje knjige u iduća dva dana poklanjaju vam dva primjerka ovog fascinantnog prvijenca. Vaš je zadatak točno odgovoriti na naš nagradni zadatak, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovore s vašim imenom i prezimenom te adresom šaljite nam na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Nagradna igra za prvu knjigu traje danas do ponoći (sutra prijepodne ćemo objaviti ime prvoga dobitnika), a u igri mogu sudjelovati svi fanovi.

Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige.


Prvi zadatak:
1. Gdje je rođena autorica?
2. Koliko stranica ima njezina knjiga?
3. S kojom se životinjom, metaforički, autorica bori u knjizi?


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više