Prvi primjerak 'Plavuše' odlazi Idi Franjević u Sisak!

Portal Najbolje knjige i spisateljica Danijela Gašparović poklanjaju vam dva primjerka njezine knjige. Danas objavljujemo drugi nagradni zadatak, a u igri mogu sudjelovati svi naši fanovi

Danijela Gašparović rođena je u Slavonskom Brodu; njezina knjiga ima 240 stranica; autorica se u knjizi, metaforički, bori s nosorogom. Tako glase točni odgovori na naš prvi nagradni zadatak, a prvi primjerak "Plavuše u borbi s nosorogom" odlazi Idi Franjević u Sisak. Čestitamo!

Roman prvijenac Danijele Gašparović govori o njezinoj potrazi za samom sobom i životnim smislom. Naime, prije mnogo godina autorica je doživjela prometnu nesreću kojom je započelo njezino višegodišnje putovanje na kojem je tražila odgovor na pitanje - tko sam ja?

"Svi vam kažu kako trebate naći sebe, i svima je to jasno, ali kada odlučite naći sebe odjednom shvatite da nemate pojma što, kako, koga i gdje tražiti. Kao prvo, koga to trebam naći, tko sam to sve ja i gdje se to skrivam da se moram naći? A ako se još nisam našla, koga to onda trenutno imama u sebi ako nisam ja? Vidite samo u kakvu se petljanciju uvedete kada krenete tražiti sebe, a kada na scenu još stupi nosorog, tada stvar u potpunosti izgubi kontrolu!", piše Danijela Gašparović u svojoj upravo objavljenoj knjizi "Plavuša u borbi s nosorogom".

Danijela je rođena u Slavonskom Brodu, srednju školu je pohađala u Vinkovcima. U Zagrebu je završila Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Titulu magistra znanosti stekla je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je magistrirala marketing. U međuvremenu je postala i slikarica - dosad je imala četiri samostalne izložbe, tri u Zagrebu i jednu u Bruxellesu. U svojoj prvoj knjizi piše o tome kako se izgubila i našla na potpuno neočekivani način - jer jednog je dana progovorio njezin unutarnji glas, glas njezine duše, a on je imao mnogo toga za reći!

Autorica "Plavuše u borbi s nosorogom" i portal Najbolje knjige u dva dana poklanjaju vam dva primjerka ovog fascinantnog prvijenca. Vaš je zadatak točno odgovoriti na naš nagradni zadatak, a dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovore s vašim imenom i prezimenom te adresom šaljite nam na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Nagradna igra za drugu knjigu traje danas do ponoći (sutra prijepodne ćemo objaviti ime drugoga dobitnika), a u igri mogu sudjelovati svi fanovi.

Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige.


Drugi zadatak:
1. Što je magistrirala Danijela Gašparović?
2. Koliko je izložbi održala i gdje?
3. Za čime traga autorica u knjizi?




 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više