Književni kritičar Dario Grgić 11. travnja predstavlja svoju knjigu eseja

Dario Grgić, kojem je Naklada Ljevak upravo objavila knjigu eseja "Romantička je roba iz uvoza", doista je jedinstven književni kritičar na hrvatskoj sceni, jer je sasvim netipičan erudit - sposoban je podjednako suvislo raspravljati o religiji, ratovima, povijesti, politici i književnosti, uvijek demonstrirajući visoki stupanj koncentracije i pismenosti i, prije svega, srca. Načitanog srca

Big 683 2205

Knjiga "Romantika je roba iz uvoza" ljubavna je poslanica eseju, ali još više i ljubavno pismo književnosti, filozofiji, filmu, muzici i svim drugim stvarima zbog kojih vrijedi živjeti. Dario Grgić koji ju je napisao doista je jedinstven književni kritičar na hrvatskoj sceni, jer je sasvim netipičan erudit - sposoban je podjednako suvislo raspravljati o religiji, ratovima, povijesti, politici i književnosti, uvijek demonstrirajući visoki stupanj koncentracije i pismenosti i, prije svega, srca. Načitanog srca. Kao iznimno znatiželjni i marljivi čitatelj koji se hrabro upušta u raspravu gdje god se pojavi važna tema, on odabire teži, ali zapravo jedini pravi put do istine.

Grgićeva prva knjiga bit će predstavljena na zagrebačkoj promociji koja će se održati u četvrtak, 11. travnja, s početkom u 18 sati, u knjižnici "Bogdan Ogrizović", Preradovićeva 5, a na promociji će, uz autora, sudjelovati i Irena Matijašević, Zoran Roško i Nenad Rizvanović.

Dario Grgić rodio se u Osijeku 1964. godine. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tekstove je objavljivao u brojnim časopisima i na portalima, a u Glasu Slavonije niz godina je pisao i objavljivao glazbene recenzije, prikaze strip izdanja, književne kritike i razgovore. Radio kao urednik u izdavačkoj kući Eos. Pri nevladinoj udruzi DPMK (Društvo za promicanje književnosti na novim medijima) uredio je više knjiga. Dugogodišnji je član uredništva Zareza, član je uredništva 19. broja Libre Libere, član je HDP-a i predsjednik osječko-branjskog ogranka HDP-a.

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više