Književni kritičar Dario Grgić 11. travnja predstavlja svoju knjigu eseja

Knjiga "Romantika je roba iz uvoza" ljubavna je poslanica eseju, ali još više i ljubavno pismo književnosti, filozofiji, filmu, muzici i svim drugim stvarima zbog kojih vrijedi živjeti. Dario Grgić koji ju je napisao doista je jedinstven književni kritičar na hrvatskoj sceni, jer je sasvim netipičan erudit - sposoban je podjednako suvislo raspravljati o religiji, ratovima, povijesti, politici i književnosti, uvijek demonstrirajući visoki stupanj koncentracije i pismenosti i, prije svega, srca. Načitanog srca. Kao iznimno znatiželjni i marljivi čitatelj koji se hrabro upušta u raspravu gdje god se pojavi važna tema, on odabire teži, ali zapravo jedini pravi put do istine.

Grgićeva prva knjiga bit će predstavljena na zagrebačkoj promociji koja će se održati u četvrtak, 11. travnja, s početkom u 18 sati, u knjižnici "Bogdan Ogrizović", Preradovićeva 5, a na promociji će, uz autora, sudjelovati i Irena Matijašević, Zoran Roško i Nenad Rizvanović.

Dario Grgić rodio se u Osijeku 1964. godine. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tekstove je objavljivao u brojnim časopisima i na portalima, a u Glasu Slavonije niz godina je pisao i objavljivao glazbene recenzije, prikaze strip izdanja, književne kritike i razgovore. Radio kao urednik u izdavačkoj kući Eos. Pri nevladinoj udruzi DPMK (Društvo za promicanje književnosti na novim medijima) uredio je više knjiga. Dugogodišnji je član uredništva Zareza, član je uredništva 19. broja Libre Libere, član je HDP-a i predsjednik osječko-branjskog ogranka HDP-a.

 

Facebook komentari

Novo u katalogu