Dođite na promociju romana 'Duhovi“ Ive Ušćumlić Gretić

U zagrebačkom naselju Vrbik, u par stotina kvadratnih metara, žive jedna starica, potom Marijana Savić i njezina kći Ana, ostarjeli Branko s kojim su djeca prestala razgovarati, medicinska sestra Rajka i njezina kći Tamara, Fanika kojoj se doselila njezina kći Ksenija s djecom, nakon što se posvađala sa suprugom kojeg svi zovu Džo, zatim je tu građevinar Slavko i njegova supruga Dubravka te Slavica koja živi sa sinom Davorom... Tim će se obiteljima i pojedincima, u proljeće 1986. godine, ispreplesti život kad prema Zagrebu krene otrovni oblak nastao nakon černobiljske katastrofe...

"Duhovi", roman prvijenac Ive Ušćumlić Gretić, koji je upravo objavila nakladnička kuća EKOmobilis, snažna su kritika nasilja i ravnodušnosti, ali i veličanstven roman o pobjedi nad grijesima očeva (i majki).

Iva Ušćumlić Gretić rođena je 1977. godine u Zagrebu. Dugi je niz godina radila kao novinarka i urednica u raznim hrvatskim medijima. Jedna je od pokretačica portala za roditelje Čuvarkuća.hr, a piše kratke i ne-tako-kratke priče, pjesme u prozi (piše zapravo po poleđinama računa, zadnjim stranicama rokovnika i po svemu po čemu se može pisati). Živi u Samoboru, radi u Zagrebu. Zaljubljena je u neba, oblake i oluje. I mora. I gubljenje u poznatim i nepoznatim gradovima.

Danas, s početkom u 19 sati, u zagrebačkom kafiću Book Cafe, kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke, možete upoznati autoricu i njezine likove. Na promociji "Duhova", osim autorice koja će čitati i odlomke iz romana, govorit će i njezina urednica, Marijana Mikašinović Jambrović, a program će voditi popularni zagrebački stand up komičar, Goran Vugrinec Goc.


 

Facebook komentari

Novo u katalogu