Autorica romana o zlokobnim anđelima, Danielle Trussoni, gostuje u Zagrebu od 9. do 12. svibnja

Autorica “Angelologije”, romana o opasnim anđelima, nefilima, napisala je nastavak “Angelopolis”, a promovirat će ga idući tjedan u Zagrebu, gdje gostuje na poziv svojeg izdavača Naklade Ljevak

Big 693 2237

U “Angelologiji”, bestseleru New York Timesa, doznali smo da na zemlji žive nefili: izuzetno moćna anđeosko-ljudska bića koja su utjecala na neka od najvažnijih zbivanja u povijesti, a koja sada hitno trebaju pomoć – tragaju za lijekom koji će spasiti propadanje njihovih krila. U nastavku “Angelopolisu”, radnja se zbiva deset godina kasnije, u trenutku kada nefili pokušavaju stvoriti svoj vlasititi raj.

Nefile je u literaturi oživjela američka spisateljica Danielle Trussoni koja će od 9. do 12. svibnja, u povodu izlaska “Angelopolisa” na hrvatskom jeziku, u izdanju Naklade Ljevak, gostovati u Zagrebu, pa će je njezini hrvatski čitatelji imati prilike i uživo upoznati. U četvrtak, 9. svibnja, s početkom u 21 sat, u Vip clubu na Trgu bana Jelačića održat će se promocija nove knjige, a od 10. do 12. svibnja Trussoni će sudjelovati na ovogodišnjem Sferakonu koji se održava na zagrebačkom FER-u. U petak, 10. svibnja, s početkom u 19.30 sati, na FER-u će se održati razgovor s autoricom, a u subotu, 11. svibnja, od 17 sati, Trussoni će na istome mjestu održati predavanje.

Danielle Trussoni rođena je 1972. godine u mjestu La Crosse, Wisconsin. Diplomirala je povijest i engleski jezik na Sveučilištu Wisconsin. Tekstove je objavljivala u časopisima The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review, Tin House i drugim izdanjima. Do sada je objavila tri prozne knjige: memoarsku knjigu “Falling Through the Earth“ (2006) te romane “Angelologija“ (2010) i “Angelopolis“ (2013).

U “Angelopolisu“ ponovno susrećemo povjesničara umjetnosti V. A. Verlaine, koji se u prvom dijelu, zajedno s prelijepom mladom redovnicom Evangeline, upleo u drevni sukob između tajnog društva najljućih neprijatelja čovječanstva - anđeosko-ljudskih bića poznatih kao nefili. Verlaina i dalje proganja prizor Evangelininih anđeoskih krila deset godina nakon što je vidio kako ona slijeće na Bruklinski most. Nefili se u novom romanu ponovno uzdižu, planirajući stvoriti vlastiti raj, Angelopolis, dok ih Verlaine, sada lovac na anđele, nemilosrdno progoni. No kad se pojavi Evangeline, Verlainea razdiru sumnje, dok ih sila mnogo snažnija od Nefila progoni od Pariza do Sankt Peterburga, a potom duboko u Sibir i na obale Crnoga mora.

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više