Poklanjamo vam 5 primjeraka domaćeg trilera o financijskom inženjeringu!

Mario Šoštar autor je novoga romana "Državni prijatelj broj 1", napetog trilera o iskusnom policajcu koji će raskrinkati opasnu hobotnicu koja je vladala Hrvatskom 90-ih godina. Uključite se u našu nagradnu igru!

Big 695 2239

Martin Knappe inspektor je Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji dolazi u ratom zahvaćenu Hrvatsku kako bi ispitao je li nova država dovoljno samostalna i ozbiljna da može jamčiti za svoje obveze. Ispostavit će se, međutim, da je Hrvatska duboko ogrezla u financijski inženjering, a u kriminal je upletena čak i Narodna banka Hrvatske - na prednja vrata ulazi guverner, a na stražnja lova za koju nitko ne smije znati. Martin, srećom, nije samo inspektor, nego i iskusan policajac i operativac specijaliziran za bankarstvo, ali s hrvatskim slučajem imat će mnogo više poteškoća nego što se nadao.

Do kraja romana od 248 stranica, Martin i njegovi pomagači naći će se u nizu opasnosti jer, kako vrlo brzo postaje jasno, nema te sile koja bi ih mogla zaštititi. Ne preostaje im ništa drugo nego jurišati na glavu hobotnice pokušavajući izbjeći njezine krakove koji sežu stotinama, ako ne i tisućama kilometara daleko...

To je, ukratko, sadržaj novog trilera Marija Šoštara, naziva "Državni prijatelj broj 1", u kojem se autor bavi nikad do kraja razjašnjenim fenomenom iz 90-ih godina u Hrvatskoj kad su financijskim inženjeringom opljačkane desetine tisuća građana i oteta je nikad utvrđena količina novca. Mario Šoštar rođen je 1973. godine u Hrvatskoj, a veliki dio života proveo je u Njemačkoj. Posljednjih pet godina nalazi se u Afganistanu, gdje radi u tvrtki koja pruža usluge koalicijskim snagama. Godine 2012. objavio je svoj prvi roman, "Mikrofilm", a u međuvremenu osnovao i društvo za izdavačku djelatnost Novella Libera (www.novella-libera.hr ) koje planira objavljivati i druge domaće autore.

Mario Šoštar i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklonit će vam 5 primjeraka autorovog novog romana, "Državni prijatelj broj 1". Prvi i drugi dan poklonit ćemo vam po dva primjerka knjige, a treći dan jedan primjerak. Svaki dan ćemo vam postaviti nagradni zadatak na koji trebate točno odgovoriti, a dobitnike ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovore s vašim imenom i prezimenom te adresom šaljite nam na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Nagradna igra za prve dvije knjige traje danas do ponoći (sutra prijepodne ćemo objaviti ime prvog i drugog dobitnika), a u igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.

Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige.
 

Prvi zadatak:
1. Kako se zove glavni junak romana "Državni prijatelj broj 1"?
2. Kojim se fenomen bavi roman "Državni prijatelj broj 1"?
3. Kako se zove društvo koje je objavilo novi Šoštarov roman?




 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više