Izvukli smo još dvoje dobitnika, preostao još jedan primjerak romana 'Državni prijatelj broj 1'!

Mario Šoštar rođen je 1973. godine; njegov prvi objavljeni roman zove se "Mikrofilm"; glavni junak tog romana zove se Mario Beck. Tako glase točni odgovori na naš jučerašnji nagradni zadatak, a druga dva primjerka romana "Državni prijatelj broj 1" odlaze Hrvoju Vojniću u Zagreb i Aleksandru Grliću u Požegu! Čestitamo dobitnicima!

Martin Knappe inspektor je Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji dolazi u ratom zahvaćenu Hrvatsku kako bi ispitao je li nova država dovoljno samostalna i ozbiljna da može jamčiti za svoje obveze. Ispostavit će se, međutim, da je Hrvatska duboko ogrezla u financijski inženjering, a u kriminal je upletena čak i Narodna banka Hrvatske - na prednja vrata ulazi guverner, a na stražnja lova za koju nitko ne smije znati. Martin, srećom, nije samo inspektor, nego i iskusan policajac i operativac specijaliziran za bankarstvo, ali s hrvatskim slučajem imat će mnogo više poteškoća nego što se nadao.

Do kraja romana od 248 stranica, Martin i njegovi pomagači naći će se u nizu opasnosti jer, kako vrlo brzo postaje jasno, nema te sile koja bi ih mogla zaštititi. Ne preostaje im ništa drugo nego jurišati na glavu hobotnice pokušavajući izbjeći njezine krakove koji sežu stotinama, ako ne i tisućama kilometara daleko...

To je, ukratko, sadržaj novog trilera Marija Šoštara, naziva "Državni prijatelj broj 1", u kojem se autor bavi nikad do kraja razjašnjenim fenomenom iz 90-ih godina u Hrvatskoj kad su financijskim inženjeringom opljačkane desetine tisuća građana i oteta je nikad utvrđena količina novca. Mario Šoštar rođen je 1973. godine u Hrvatskoj, a veliki dio života proveo je u Njemačkoj. Posljednjih pet godina nalazi se u Afganistanu, gdje radi u tvrtki koja pruža usluge koalicijskim snagama. Godine 2012. objavio je svoj prvi roman, "Mikrofilm", a u međuvremenu osnovao i društvo za izdavačku djelatnost Novella Libera (www.novella-libera.hr ) koje planira objavljivati i druge domaće autore.

Mario Šoštar i portal Najbolje knjige u tri dana poklonit će vam 5 primjeraka autorovog novog romana, "Državni prijatelj broj 1". Danas objavljujemo treći, ujedno posljednji nagradni zadatak, a podijelit ćemo zadnji primjerak romana. Dobitnika ćemo izvući nasumičnim odabirom. Odgovore s vašim imenom i prezimenom te adresom šaljite nam na najboljeknjige@najboljeknjige.com. Nagradna igra za posljednju knjigu traje danas do ponoći (sutra prijepodne ćemo objaviti ime petoga dobitnika), a u igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske.

Sve odgovore možete pronaći na portalu Najbolje knjige.
 

Treći zadatak:
1. S koliko je godina počeo pisati Mario Šoštar?
2. Šoštarov lik Mario Knappe inspektor je jedne institucije. Kako se zove ta institucija?
3. U kojoj je državi Šoštar proveo veliki dio svog života?
 

Facebook komentari

Novo u katalogu