Od 2015. godine stiže pet novih djela J. D. Salingera!

Dokumentarac i knjiga nazvani “Salinger” otkrivaju da je poznati pisac iza sebe ostavio niz djela i naložio da se objave nakon njegove smrti - dvije zbirke priča, jedno filozofsko djelo, jedan roman i jednu novelu, u kojima susrećemo članove obitelji Glass i Caulfield

Big 719 2323

Jerome David Salinger umro je u siječnju 2010. godine, ali čini se da će nastaviti objavljivati knjige. U novom dokumentarcu i knjizi, koji nose naziv “Salinger”, tvrdi se kako je Salinger svojom oporukom naložio da se poslije njegove smrti objavi još najmanje pet njegovih djela - neka potpuno nova, a neka proširena izdanja prijašnjih - i to počevši od 2015. godine, objavio je The New York Times.

Većinu novih knjiga i priča Salinger, koji je umro u 91. godini, napisao je prije 2008. godine. Jedna zbirka priča trebala bi se zvati “The Family Glass” (Obitelj Glass), a u njoj bi trebalo biti pet novih priča o članovima Salingerove najpopularnije fikcionalne obitelji, uz dosad objavljene. U drugu će zbirku pak biti uključena poznata, ali dosad neobjavljena priča “The Last and Best of the Peter Pans”. Ta će priča biti objavljena uz nove i stare radove o obitelji Caulfield, zajedno s “Lovcem u žitu”. Novi radovi uključuju i priručnik o Vedanti, hinduskoj filozofiji koju je Salinger slijedio za života, potom roman koji je smješten u vrijeme Drugog svjetskog rata i tematizira Salingerov prvi brak s Njemicom koja je moguće bila Gestapova špijunka te novelu koja opisuje njegovo ratno iskustvo.

Desetljećima su oni, koji su imali kontakta sa Salingerom, tvrdili da on i dalje piše, iako je prestao objavljivati nakon priče “Hapworth 16, 1924”, koja je objavljena u The New Yorkeru. Piščev sin Matthew Salinger, koji brine o očevom nasljeđu s njegovom udovicom Colleen O’Neill, odbio je komentirati film i knjigu o J. D. Salingeru. Redatelj dokumentarca je Shane Salerno, filmaš koji je devet godina istraživao za film o Salingeru, a koji bi trebao biti premijerno prikazan 6. rujna. Popratnu knjigu je napisao David Shields, a objavit će ju Simon & Schuster trećega rujna.



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više