Miljenko Jergović večeras otkriva o čemu piše u svojem novom romanu

Posjetitelji Festivala svjetske književnosti večeras će imati jedinstvenu priliku čuti kako veliki pisac razvija svoje ideje i teme. Naime, u 19 sati na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje Miljenko Jergović, koji će Seidu Serdareviću otkriti detalje o svojem novom romanu u nastajanju

Big 730 2346

Posjetitelji Festivala svjetske književnosti večeras će imati jedinstvenu priliku čuti kako veliki pisac razvija svoje ideje i teme. Naime, u 19 sati na tribini Razotkrivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje Miljenko Jergović, koji će Seidu Serdareviću otkriti detalje o svojem novom romanu u nastajanju.

U 20 sati u foajeu ZKM-a nastupit će Martina Brnetić (vokal) i Elisa Ribeiro (gitara), a u 21 sat, u dvorani Polanec održat će se večer klasika - Erwin Mortier i Miljenko Jergović razgovarat će o klasiku europske književnosti Hugu Clausu i njegovom remek-djelu, “Tuga Belgije”. Razgovor će moderirati Roman Simić Bodrožić.

Hugo Claus (Brugge, 1929. - Antwerpen, 2008.) bio je flamanski pjesnik, slikar, dramatičar, filmski i kazališni redatelj, a mnogi ga smatraju i najvećim suvremenim belgijskim piscem. Kontroverzan i plodan autor, napisao je više od dvadeset romana, a svjetsku slavu donijelo mu je remek-djelo “Tuga Belgije” (1983), roman zasnovan na autorovu vlastitom iskustvu tijekom nacističke okupacije Belgije. Hugo Claus dobitnik je više nagrada, među kojima je najvažnija Prijs der Nederlandse Letteren (Nagrada za književnost na nizozemskom jeziku), a djela su mu prevedena na brojne svjetske jezike.


 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više