U Zagrebu gostuje John Boyne, autor romana 'Dječak u prugastoj pidžami'

Boyne će biti gost programa "Europea u Dvorištu", u utorak, 5. studenoga, s početkom u 19 sati, a tom će prilikom predstaviti svoj novi roman preveden na hrvatski jezik, "Prigovor savjesti"

Big 740 2378

Tristan Sadler 1916. ima sedamnaest godina i upravo se nalazi u logoru za vojnu obuku u Aldershotu. Šalju ga u rovove Pikardije na sjeveru Francuske, a potom se 1919., kao ratni veteran, vraća u gradić Norwich kako bi izrazio sućut ožalošćenoj obitelji svojeg suborca Willa Bancrofta, kojeg je prijeki sud osudio za kukavičluk te je strijeljan na bojnom polju 1916. To je, ukratko, sadržaj romana "Prigovor savjesti" - majstorski ispričane priče o strasti, ljubomori, herojstvu i izdaji - uglednog irskog pisca Johna Boynea, koji je upravo objavljen na hrvatskom jeziku u izdanju Naklade Ljevak.

John Boyne irski je autor kratkih priča i romanopisac, čiji su romani nagrađivani brojnim uglednim nagradama u Irskoj i izvan nje. Napisao ih je ukupno sedam, a hrvatskoj publici je vjerojatno napoznatiji po romanu, i filmu, "Dječak u prugastoj pidžami". Boyne će u utorak, 5. studenoga, s početkom u 19 sati, gostovati u Zagrebu, u sklopu programa "Europea u Dvorištu" (cafe "U Dvorištu", Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb), a s njim će o kukavičluku i hrabrosti razgovarati kolumnistica i filmska kritičarka Mima Simić, prevoditeljica Hrvoja Heffer i moderator gostovanja Nenad Rizvanović. Ulaz na tribinu je besplatan!


 


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više