Ratko Mavar i Bruno Šimleša o knjizi “U Božjem lunaparku”

Postoji li Bog? Što želi od nas? Zašto smo stvoreni? Postoje li duhovi i anđeli? Kako duhovne istine pretočiti u našu svakodnevnicu? To su neka od pitanja koja postavlja u svojoj knjizi Ratko Mavar i dobiva na njih – sasvim neobične odgovore. Njegovu knjigu “U Božjem lunaparku” već nazivaju hrvatskim “Razgovorima s Bogom”, najviše zato što se, slično kao i knjiga Nealea Donalda Walscha, sastoji od razgovora s duhovnim bićima, anđelima i – Bogom.

“Bilo da ove razgovore s drugom stranom smatrate plodom bujne mašte ili doista vjerujete da je tako nešto moguće, razumno je ostati otvoren prema njihovim poukama jer nam mogu pomoći ne samo da shvatimo koliko naši snovi smiju biti veliki i veličanstveni, već i kako ih možemo živjeti. Riječ je o dragocjenoj knjizi, a takvom je čini težnja da objasni našu prirodu i porijeklo. Njezin je cilj uistinu plemenit i sigurno će mnogima olakšati proces samospoznaje. Dragocjenost ove knjige jest i u tome što je jednaka pažnja posvećena i našem svakodnevnom i našem duhovnom tkanju. U njoj ćete naći razgovore o svemu što nas najčešće muči – ljubavnim vezama, prekidima, poslu, seksu, druženju s prijateljima. No tu su i razgovori o našoj esenciji, pa i o esenciji Boga te našoj povezanosti s njime”, napisao je na poleđini knjige njezin urednik, pisac Bruno Šimleša, a upravo će on i autor večeras razgovarati o tom iznimnom štivu.

U VBZ-ovom knjižarsko-galerijskom centru “Fadić Hadžić” (Ilica 13, Zagreb), u 19 sati počinje književna večer, na kojoj će Ratko Mavar i Bruno Šimleša razgovorati o knjizi, o religiji, bračnoj zajednici, Bogu i anđelima. Ulomke iz knjige čitat će glumac Siniša Ružić.

Recenziju knjige možete pročitati na ovom linku:
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx

  

Facebook komentari

Novo u katalogu