Nastavak krimića ‘Zov kukavice’ J. K. Rowling objavit će u lipnju ove godine

Drugi roman u serijalu o detektivu Cormoranu Strikeu zvat će se “The Silkworm”, a u njemu bivši vojni policajac i njegova pomoćnica Robin istražuju nestanak pisca Owena Quinea

Big 760 2497

“Zov kukavice”, staromodni, ali hvaljeni krimić o bivšem vojnom policajcu Cormoranu Strikeu koji je u Afganistanu ostao bez noge, u lipnju će dobiti svoj nastavak, naziva “The Silkworm” (Svilena buba), čime J. K. Rowling pod pseudonimom Robert Galbraith nastavlja svoj krimi-serijal.

Kao što je poznato, Rowlingova je u anonimnosti pseudonima uživala svega tri mjeseca - od travnja do lipnja 2013. godine - i za to vrijeme prodala oko 8500 primjeraka svog prvog detektivskog romana. Onda je na Twitteru otkriven njezin identitet, a prodaja krimića preko noći skočila 4000 posto, zbog čega je nakladnik Little, Brown tiskao novih 140 tisuća primjeraka romana. Usprkos tome što je sada poznato tko je stvarni autor “Zova kukavice”, Rowlingova će serijal o Strikeu nastaviti objavljivati pod pseudonimom.

U drugom nastavku, Cormoran Strike i njegova mlada pomoćnica Robin Ellacott istražuju nestanak pisca Owena Quinea na molbu njegove supruge. Isprva gospođa Quine vjeruje kako je njezin suprug samovoljno nestao na par dana, što je činio i prije, pa od Strikea traži da ga pronađe i vrati kući. No, kako istraga napreduje, Strike otkriva da je romanopisac upravo dovršio rukopis u kojem se oštro obrušava na gotovo sve koje poznaje, a ukoliko njegov roman bude objavljen, mogao bi uništiti mnoge živote. Nakon što pronalaze Quinea, ubijenog u bizarnim okolnostima, počinje utrka za ubojicom, s kakvim se Strike nikad prije nije susreo…

Roman ima 384 stranice, u Velikoj Britaniji će biti u prodaji od 19. lipnja, a u Sjedinjenim Državama od 24. lipnja. Nakladnik Little, Brown objavio je ovih dana i izgled naslovnice novoga romana.

Recenziju “Zova kukavice” možete pročitati ovdje:
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx


 

 


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više