Spisateljica Lauren Beukes 28. i 29. ožujka gostuje u Hrvatskoj

Autorica romana "Djevojke koje sjaje" predstavit će se čitateljima u Zagrebu, Rijeci i Pazinu, a Hrvatsku je odabrala i kao mjesto za odmor

Big 764 2512

Harper Curtis nasilnik je koji je pronašao kuću s nevjerojatnom tajnom, gotovo jednako strašnom kao što je ona njegova poremećenog uma. Kuća otvara vrata u različita vremenska razdoblja, a u njima Harper pomno bira djevojke koje sjaje kako bi ih lišio tog sjaja. Kaže da njihova smrt nije njegov grijeh, već njihov: ne bi smjele sjati. On se čini savršen ubojica: nezaustavljiv, neuhvatljiv, on misli.

Tako počinje roman južnoafričke spisateljice Lauren Beukes, "Djevojke koje sjaje", križanac trilera, povijesnog romana, SF-a i krimića, kojeg je lani objavio zagrebački Profil. Ovih dana će pak hrvatska publika imati priliku autoricu i uživo upoznati jer je upravo na europskoj turneji, u sklopu koje će posjetiti i Zagreb, Rijeku i Pazin, a za prvi susret s Hrvatskom odvojila je još nekoliko dana odmora.

Beukes će najprije nastupiti u Zagrebu, u petak, 28. ožujka, s početkom u 18 sati, u Profil Mozaik Megastoreu, u Bogovićevoj 7. Dan kasnije, u subotu, 29. ožujka, s početkom u 11 sati, gostovat će u Rijeci, u Ex libris, Riva Boduli 3b. Istoga dana produžit će za Pazin, gdje će u 17 sati nastupiti na Istrakonu, u Spomen domu. Ulaz je na svim mjestima slobodan.

Lauren Beukes južnoafrička je nagrađivana spisateljica - piše romane i televizijske scenarije, snima dokumentarce, autorica je tekstova za stripove, a povremeno radi i kao novinarka. Godine 2011. osvojila je nagradu Arthur C. Clarke za roman "Zoo City", smješten u fantastičnom Johannesburgu. Među prethodnim djelima ističe se i "Moxyland", distopijski cyberpunk-roman čija je radnja smještena u Cape Town, u kojem vlada korporativni aparthejd, a upravo je završila pisanje novog romana, naziva "Broken Monsters". "Djevojke koje sjaje" uvrštene su u nekoliko uglednih Top 10 izbora najboljih knjiga u 2013. godini, a producentska kuća Leonarda DiCaprija već je otkupila prava za ekranizaciju ovoga romana.



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više