Algoritam i Profil-Mozaik udružili se u novi knjižarski lanac

Novi knjižarski lanac sastoji se od 40 knjižara i time postaje najveći lanac maloprodaje knjiga u Hrvatskoj

Big 772 2521

Knjižarskom lancu Profil-Mozaik, koji se ujedinio prije dvije godine, danas se pridružio i Algoritam, čime su stvorili najveći maloprodajni lanac knjiga u Hrvatskoj. Od 1. svibnja ove godine 40 knjižara poslovat će pod novim imenom Algoritam-Profil-Mozaik, obznanili su danas na konferenciji za novinare predstavnici triju velikih domaćih izdavačkih kuća.

Tri nakladnika spajaju se samo kroz maloprodaju – i dalje će imati vlastite izdavačke programe, no udruživanjem knjižara planiraju, tvrde, kupcima ponuditi bolje uvjete. U ponudi će od svibnja biti više artikala, njih oko 150 tisuća, a u zajedničkih 9260 četvornih metara prodajnog prostora bit će 230 zaposlenih. Novoj će tvrtki, stoji u priopćenju, to donijeti ujednačavanje uvjeta kod dobavljača, smanjenje troškova, bolju teritorijalnu pokrivenost, veće mogućnosti i više opcija u budućnosti.

Tri izdavačke kuće i dalje će biti neovisne - Neven Antičević i dalje će voditi nakladu Algoritma, Daniel Žderić svoj Profil, a Bojan Vidmar Mozaik knjigu. Na čelo uprave APM-a dolazi pak dugogodišnji direktor Algoritma Branko Šoštarić. Minela Barbarić i Nikica Micevski, dosadašnji direktori Profil-Mozaika, postaju članovi Uprave APM-a.

 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više