Dobitnica Kiklopa Ankica Tomić promovira svoj novi roman “Damen kapric”

Zagrebačka promocija održat će se u četvrtak, 29. svibnja, s početkom u 20 sati, u The Beertiji, Pavla Hatza 16. Na promociji knjige govorit će autorica Ankica Tomić, urednica Nives Tomašević, književnica Milana Vuković Runjić, dok će ulomke iz romana čitati glumac Miran Kurspahić

Big 788 2553

Vesna i Igor mladi su bračni par, upravo su se vratili s medenog mjeseca i sad je pred njima veliko pitanje - živjeti s roditeljima, na tavanu obiteljske kuće, pod budnim okom kritične majke/svekrve, ili otiću u podstanarski stan, među stari namještaj i, moguće, žohare, ali imati svoj mir? Kad majka/svekrva pritisne mladence, uskočit će vjenčani kum s nenadanim rješenjem - “ponuditi” starca od devedesetak godina o kojem treba brinuti do smrti, koja će, sasvim sigurno, uslijediti brzo, a zauzvrat će mladenci dobiti ogroman stan u centru Zagreba. Hoće li doista? Ova obiteljska i društvena drama neće se odvijati glatko, nego će polako tonuti malo u krimić, a malo u bizarnu, crnohumornu komediju. Jer, ni starci, a ni svekrve, nisu ono što su nekad bili.

“Damen kapric”, drugi roman Ankice Tomić, koji je upravo objavila Naklada Ljevak, filmična je proza i urbano štivo koje kombinira različite žanrove, a čitatelji će o njemu više moći doznati u četvrtak, 29. svibnja, na zagrebačkoj promociji koja počinje u 20 sati - održat će se u The Beertiji, Pavla Hatza 16. Na promociji knjige govorit će autorica Ankica Tomić, urednica Nives Tomašević, književnica Milana Vuković Runjić, dok će ulomke iz romana čitati glumac Miran Kurspahić.

Ankica Tomić (1972) književnošću se bavi cijeli život, prvo kao puki konzument hobist, potom kao studentica kroatistike na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, nakon diplome kratko kao profesorica književnosti po osnovnim i srednjim školama, da bi, provevši niz godina u redakcijama vodećih dnevnih i tjednih novina, na poslovima lekture i redakture, konačno i sama uronila u kreativnije vode. Iako je cijeli život nešto piskarala, prilično rijetko objavljivala (književne kritike, kratke priče, novinske tekstove), o svojem djetinjstvu na otoku Braču, dobiva pažnju javnosti. Na anonimnom književnom natječaju izdavačke kuće V.B.Z. rukopis osvaja prvo mjesto, a autorica izdašnu novčanu nagradu i priliku za izlazak iz književne anonimnosti. Uslijedile su još neke vrijedne nagrade: Slavić (koji za najbolji autorski prvijenac dodjeljuje DHK) te Kiklop za debitanta godine (2012). “Damen kapric” njezin je drugi roman, kako sama kaže, prvi ozbiljniji eksperiment s fikcijom. (N. K.)



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više