100 tisuća kuna za najbolji neobjavljeni roman

Rukopise za natječaj VBZ-a i knjižarskog lanca Tisak Media treba poslati do 1. kolovoza ove godine, a autoru najboljeg romana bit će dodijeljena i novčana nagrada od 100 tisuća kuna

Big 792 2558

Izdavačka kuća VBZ jedanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine, a od ove godine ta nagrada službeno nosi naziv VBZ-Tisak Media. Autoru najboljeg romana, koji u rukopisu pristigne na natječaj, bit će uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. kolovoza 2014. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr. Nagrada nije bila dodijeljena u protekle dvije godine.

Dosadašnji dobitnici nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2010. godine bili su Josip Mlakić za roman "Živi i mrtvi", Marinko Koščec za roman "Wonderland" i Jelena Marković za roman "Escajg za teletinu", Davor Špišić za "Koljivo", Nura Bazdulj-Hubijar za "Kad je bio juli", Hrvoje Šalković za "Pravi se da ovo nisi vidio", Svjetlana Gjoni za "Nula Nemo", Predrag Crnković za "Beograd za pokojnike", Dragan Pavelić za "Proljeće u Karolinentalu", Aleksandar Novaković za roman "Vođa" i Ankica Tomić za "Naročito ljeti". (N. K.)

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više