U Zagreb dolazi pisac Jorge Bucay, autor bestselera “Ispričat ću ti priču”

Bucay će u ponedjeljak, 14. lipnja, u zagrebačkom kinu Europa održati besplatno predavanje, a tom će prilikom predstaviti i svoj novi roman u izdanju Frakture, “Voljeti se otvorenih očiju”

Big 80 303

Slavni argentinski pisac Jorge Bucay, hrvatskoj publici poznat po zbirci priča “Ispričat ću ti priču”, koju je objavila zagrebačka Fraktura, u ponedjeljak, 14. lipnja, dolazi u Zagreb i tom će prilikom u kinu Europu predstaviti svoju knjigu “Voljeti se otvorenih očiju”.
Njegov drugi roman preveden na hrvatski jezik prati sudbinu marketinškog stručnjaka Roberta koji dobije e-mail namijenjen nekom Fredyju i obriše ga bez razmišljanja. Mailovi, međutim, i dalje stižu, i znatiželjni ih Roberto potajno počinje čitati. Šalje ih psihoterapeutkinja Laura, koja zajedno s Fredyjem piše knjigu o čudu ljubavi i zaljubljenosti, o mogućnostima održavanja veze, o vjeri u ideale, ali i o nedostatku ljubavi i pretvaranju očaranosti u zavist. Zadivljeni Roberto sa svakom sljedećom porukom sve više preispituje vlastita ljubavna iskustva pokušavajući otkriti i shvatiti sebe. Ohrabren Laurinim stručnim znanjem i iskustvom, skriven anonimnošću interneta, Roberto preuzima Fredyjev identitet te počinje pisati pisma Lauri, iznositi svoje priče i svoja razmišljanja o ljubavi i sreći. Ali stvarni svijet ima iznenađenja za njega…

”Voljeti se otvorenih očiju”, roman jednoga od najomiljenijih i najčitanijih svjetskih psihoterapeuta, po mnogočemu je jedinstven - napeta, divno ispripovijedana priča istodobno je najpitkiji i najčitaniji priručnik o ljubavnim odnosima, o ljubavi koja nestaje i koju treba održati.

Psihoterapeut i pisac Jorge Bucay rođen je 1949. u Buenos Airesu. Živi između Argentine, Španjolske i Meksika. Širom svijeta poznat je kao voditelj grupnih terapija, te slavan kao uspješan pisac. Objavio je dvanaest uspješnica, među kojima se ističu “Ispričat ću ti priču” i “Voljeti se otvorenih očiju”, te “Cartas para Claudia”, “Recuentos para Demian”, “Cuentos para pensar”, “El Cochero”, “El Juego de los cuentos” i “Cuenta conmigo” koje su prodane u milijunima primjeraka i prevedene na dvadesetak jezika. Predavanje koje će Bucay održati u Zagrebu imat će simultani prijevod, a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Kina Europa, Varšavska 3.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više