Napišite ljubavnu priču i osvojite vrijedne nagrade

Imate li svoju neispričanu ljubavnu priču? Ako o ljubavi ne želite govoriti već biste o njoj radije pisali, napišite priču o onome o čemu već dugo šutite. Napišite o čemu šutite kad šutite o ljubavi. Ili naprosto izmislite. Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige pokreće natječaj za kratku (ljubavnu) priču na temu "Neispričane ljubavi". Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Kriteriji natječaja:
* Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena.
* Natječaj je javan.
* U natječaju nemaju pravo sudjelovati djelatnici Knjižnica grada Zagreba i članovi Programskog odbora.
* Maksimalna duljina priče je 7200 znakova, uključujući razmake.
* Timesnewroman, 12 točaka, prored 1,5, u formatu word (formati .docx ili .doc).
* Jezik priča je hrvatski.
* Svi koju sudjeluju imaju pravo poslati samojednu priču na natječaj.
* Za prve tri najbolje kratke priče (prema ocjeni žirija) su osigurane nagrade.

Priče se šalju isključivo na mail neispricane.ljubavi@gmail.com. Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt (podaci služe samo za evidenciju Programskom odboru i neće biti proslijeđeni članovima žirija). U naslov e-pošte treba napisati: Za natječaj MHK 2014., (Ime priče), ime i prezime autora.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade sponzora. Prva nagrada je dvodnevno putovanje u Veneciju za dvije osobe s polaskom iz Zagreba. Prva nagrada uključuje pokrivene troškove puta, smještaja s doručkomu hotelu 3*, razgled prema programu i pratitelja putovanja za pobjednika i njegovog pratitelja. Nagradu će dobitnik konzumirati u terminu kada mu odgovara, a u dogovoru sa sponzorom nagrade. Druga nagrada je jedan polupansion u Gorskom kotaru u pansionu Bijela Ruža za dvije osobe. Druga nagrada uključuje pokriven trošak polupansiona za dvije osobe u pansionu Bijela Ruža u Ravnoj Gori, za dobitnika i njegovog pratitelja. Nagradu će dobitnik također moći konzumirati u terminu kada mu odgovara. Treća nagrada je - Zaljubljeni Zagreb, tematski razgled Zagreba za dvije osobe u pratnji vodiča. Razgled grada Zagreba koji priča najljepše zagrebačke ljubavne priče, približava običaje starog Zagreba vezane za ljubav i udvaranje i otkriva detalje iz ljubavnih života poznatih Zagrepčana. Nagradu će trećeplasirani dobitnik konzumirati u terminu kada mu odgovara.

Žiri koji čine Maja Brajko Livaković (književnica), Tomislav Brlek (književni teoretičar), Ružica Cindori (književnica) i Jadranka Pintarić (književna kritičarka i književnica), pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednike. Rezultati natječaja bit će objavljeni na konferenciji za medije Mjeseca hrvatske knjige 13. listopada 2014., a dodjela nagrada na otvorenju MHK-a u Splitu. (N. K.)

 

 

Facebook komentari

Novo u katalogu