U Zadru počinje drugi KaLibar bestival

Zadarski književni festival, KaLibar bestival, u tri će dana ugostiti 30-ak renomiranih hrvatskih pisaca, promovirati nove knjige domaćih autora, organizirati grupna čitanja, a svaki od tri dana drugog po redu festivala završit će koncertom. Festival kojeg uređuje Kruno Lokotar, a po njegovoj biblioteci u Algoritmu je i dobio ime, počinje sutra, 18. rujna, a završit će u subotu, 20. rujna

Big 816 2661

Zadarski književni festival, KaLibar bestival, u tri će dana ugostiti 30-ak renomiranih hrvatskih pisaca, promovirati nove knjige domaćih autora, organizirati grupna čitanja, a svaki od tri dana drugog po redu festivala završit će koncertom. Festival kojeg uređuje Kruno Lokotar, a po njegovoj biblioteci u Algoritmu je i dobio ime, počinje sutra, 18. rujna, a završit će u subotu, 20. rujna.

Na festivalu koji se održava u dvorištu Kazališta lutaka Zadar (između sv. Dominika i Kazališta lutaka, Sokolska 1), gostovat će književnici Alen Mešković, Dorta Jagić, Emir Imamović Pirke, Enver Krivac, Marijo Glavaš, Marko Gregur, Igor Beleš, Katarina Brajdić, Kristijan Mirić, Mirjana Mrkela, Moris Mateljan, Robert Nezirović, Rumena Bužarovska, Stanislava Nikolić Aras, Tanja Mravak, Tea Tulić i Želimir Periš, umjetnici Maša Kolanović i Vojo Šindolić, pjevačica Ivana Pocrnić te bandovi Japanski premijeri i Let Go and Haul.

Festival se otvara u četvrtak, 18. rujna, u 18.30 sati izložbom Maše Kolanović, a u 19 sati slijedi premijerno predstavljanje knjige Stanislave Nikolić Aras “Takve se stvari događaju ljudima”. U 20 sati bit će promoviran projekt Balkanski Noir, serijal krimića koje izdaje 24sata u suradnji s hrvatskim nakladnicima, a predstavit će se pisci Emir Imamović Pirke, Merita Arslani i Želimir Periš.

U petak, 19. rujna, program počinje izložbom radova iz kolekcije Voje Šindolića, a nastavlja se u 19 sati
predstavljanjem knjiga Alena Meškovića “Ukulele Jam” i Ivane Simić Bodrožić “100% pamuk”. U 20 sati slijedi
kolektivno čitanje i predstavljanje suvremene književne produkcije - Marijo Glavaš, Marko Gregur, Kristijan Mirić, Mirjana Mrkela i Robert Nezirović. U 21.45 sati Tanja Mravak izvest će svoj “Storytelling Show”, a u 22.45 sati počinje koncert grupe Let go and Haul.

U subotu, 20. rujna, završnog dana festivala, program počinje u 19 sati, nastupom Dorte Jagić, Maše Kolanović i Rumene Bužarovske. U 20.15 sati slijedi kolektivno čitanje i predstavljanje riječkih književnika - Tee Tulić, Envera Krivca, Morisa Mateljana i Igora Beleš. U 22 sata nastupit će Japanski premijeri & Tea Tulić.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a više o programu i književnicima možete doznati na kalibarbestival.zapis.hr/ (T. T.)

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više