Prvi roman Jagode Šimac osvojila Marija Maraković, danas drugi nagradni zadatak!

Vještice, nimfe, vile i čarobnjaci fantastični su junaci koji zajedno sa stvarnim ličnostima iz hrvatske prošlosti grade uzbudljive povijesne priče u romanima hrvatske književnice Jagode Šimac. Jagoda je dosad, u izdanju nakladničke kuća Mosta-Nove tehnologije, objavila tri romana: “Na međama najdaljnijim”, “Iznad guste gore Gaj” i “Mjesec na vodi”

Jučer smo vam postavili prvi zadatak u našoj nagradnoj igri u kojoj poklanjamo po jedan primjerak od tri romana hrvatske književnice Jagode Šimac. Pitanje je glasilo - po čemu je prvi roman Jagode Šimac, “Na međama najdaljnijim”, dobio ime? Točan odgovor je – po stihu iz jedne Nazorove pjesme. Nasumičnim odabirom izvukli smo i dobitnika, a prva nagrada, roman “Na međama najdaljnijim”, odlazi Mariji Maraković u Osijek. Čestitamo!

Vještice, nimfe, vile i čarobnjaci fantastični su junaci koji zajedno sa stvarnim ličnostima iz hrvatske prošlosti grade uzbudljive povijesne priče u romanima hrvatske književnice Jagode Šimac. Jagoda je dosad, u izdanju nakladničke kuća Mosta-Nove tehnologije, objavila tri romana: “Na međama najdaljnijim”, “Iznad guste gore Gaj” i “Mjesec na vodi”.

U prvome ova suvremena Marija Jurić Zagorka vješto pripovijeda priču o povijesnoj obrani Sinja, a njezin drugi i treći roman, “Iznad guste gore Gaj” i “Mjesec na vodi”, tematski su povezani, iako se mogu čitati i odvojeno. U romanu “Iznad guste gore Gaj” priča se odvija sredinom devetoga stoljeća, u doba kneza Trpimira - vilinski svijet potrest će problematično ponašanje vile Pelinke, koja sve učestalije iskazuje zle namjere prema svojim sestrama. S druge strane, na Kamenitom brijegu u utvrdi Grad, gdje žive kneževska i grofovska obitelj, postaje zabrinjavajuće ponašanje mladog kneza Stribora, za koga njegov otac, župan Dragomir, te svećenik, otac Juraj, sumnjaju da je sklopio savez s Nečastivim.

“Mjesec na vodi” zbiva se dvadesetak godina poslije događaja opisanih u romanu “Iznad guste gore Gaj”, u vrijeme hrvatskoga kneza Branimira koji uz pomoć pape Ivana VIII. stječe neovisnost i od Bizanta i Franaka. Okrutno otimajući zemlju seljacima, pokvareni i gramzljivi veleposjednik Saviša Urošević pod svaku cijenu želi proširiti svoje imanje te tako osvojiti vlast u župi Cetina i priskrbiti plemićku titulu. Međutim, na putu tom pohlepnom naumu stoji grof Draž, u čijem je posjedu Kameniti brijeg, odnosno kneževski Grad. Saviša će baciti oko na Dražovu prelijepu kći Moranu, koja je u dosluhu sa zlim nimfama...

Nakladničke kuća Mosta-Nove tehnologije i portal Najbolje knjige pripremili su vam nagradnu igru u kojoj možete osvojiti tri Jagodine knjige. Svaki dan podijelit ćemo jedan primjerak od njezina tri romana. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradno pitanje i poslati nam ga na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

Uz odgovor obavezno navedite i vaše ime i prezime te adresu stanovanja. U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Danas objavljujemo drugi nagradni zadatak, a odgovore nam možete slati do ponoći. Ime drugog dobitnika, koji će dobiti roman “Iznad guste gore Gaj”, objavit ćemo sutra. Odgovore možete pronaći na stranicama portala Najbolje knjige.
 

2. nagradni zadatak
Navedite ime barem jedne vile koja se pojavljuje u romanu “Iznad guste gore Gaj”.



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više