Drugi roman Jagode Šimac osvojila Vlatka Bertić, danas treći nagradni zadatak!

Jučer smo vam postavili drugi zadatak u našoj nagradnoj igri u kojoj poklanjamo po jedan primjerak od tri romana hrvatske književnice Jagode Šimac. Zadatak je glasio - navedite ime barem jedne vile koja se pojavljuje u romanu “Iznad guste gore Gaj”. Točan odgovor je – vila Pelinka. Nasumičnim odabirom izvukli smo i dobitnika, a druga nagrada, roman “Iznad guste gore Gaj”, odlazi Vlatki Bertić u Daruvar. Čestitamo!

Vještice, nimfe, vile i čarobnjaci fantastični su junaci koji zajedno sa stvarnim ličnostima iz hrvatske prošlosti grade uzbudljive povijesne priče u romanima hrvatske književnice Jagode Šimac. Jagoda je dosad, u izdanju nakladničke kuća Mosta-Nove tehnologije, objavila tri romana: “Na međama najdaljnijim”, “Iznad guste gore Gaj” i “Mjesec na vodi”.

U prvome ova suvremena Marija Jurić Zagorka vješto pripovijeda priču o povijesnoj obrani Sinja, a njezin drugi i treći roman, “Iznad guste gore Gaj” i “Mjesec na vodi”, tematski su povezani, iako se mogu čitati i odvojeno. U romanu “Iznad guste gore Gaj” priča se odvija sredinom devetoga stoljeća, u doba kneza Trpimira - vilinski svijet potrest će problematično ponašanje vile Pelinke, koja sve učestalije iskazuje zle namjere prema svojim sestrama. S druge strane, na Kamenitom brijegu u utvrdi Grad, gdje žive kneževska i grofovska obitelj, postaje zabrinjavajuće ponašanje mladog kneza Stribora, za koga njegov otac, župan Dragomir, te svećenik, otac Juraj, sumnjaju da je sklopio savez s Nečastivim.

“Mjesec na vodi” zbiva se dvadesetak godina poslije događaja opisanih u romanu “Iznad guste gore Gaj”, u vrijeme hrvatskoga kneza Branimira koji uz pomoć pape Ivana VIII. stječe neovisnost i od Bizanta i Franaka. Okrutno otimajući zemlju seljacima, pokvareni i gramzljivi veleposjednik Saviša Urošević pod svaku cijenu želi proširiti svoje imanje te tako osvojiti vlast u župi Cetina i priskrbiti plemićku titulu. Međutim, na putu tom pohlepnom naumu stoji grof Draž, u čijem je posjedu Kameniti brijeg, odnosno kneževski Grad. Saviša će baciti oko na Dražovu prelijepu kći Moranu, koja je u dosluhu sa zlim nimfama...

Nakladničke kuća Mosta-Nove tehnologije i portal Najbolje knjige pripremili su vam nagradnu igru u kojoj možete osvojiti tri Jagodine knjige. Svaki dan podijelit ćemo jedan primjerak od njezina tri romana. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradno pitanje i poslati nam ga na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

Uz odgovor obavezno navedite i vaše ime i prezime te adresu stanovanja. U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo fanovi iz Hrvatske. Danas objavljujemo treći, ujedno posljednji nagradni zadatak, a odgovore nam možete slati do ponoći. Ime trećeg dobitnika, koji će dobiti roman “Mjesec na vodi”, objavit ćemo sutra. Odgovore možete pronaći na stranicama portala Najbolje knjige.
 

3. nagradni zadatak
Kako se zove prelijepa kći grofa Draža iz romana “Mjesec na vodi” koja je u dosluhu sa zlim nimfama?Facebook komentari

Novo u katalogu