Booksi potrebno 6000 dolara da obnovi omiljeno zagrebačko mjesto za čitatelje

Zagrebački klub Booksa službeno je pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava na Indiegogo platformi. U prva tri dana prikupljena je četvrtina iznosa za obnovu zagrebačkog kluba. Potrebno je ukupno 6000 dolara, a tim će novcem Booksa ugraditi klima-uređaj, kupiti novi zvučni sustav i zamijeniti stari znak na pročelju

Big 848 2820

U petak, na rođendanskoj proslavi desetogodišnjice rada na kojoj se okupilo gotovo 500 ljudi, klub Booksa službeno je pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava na Indiegogo platformi: igg.me/at/booksa-indiegogo

U prva tri dana kampanje, preko ovog vikenda, uspjeli su prikupiti 23 posto ukupnog iznosa, odnosno 1365 od ciljanih 6000 dolara, a kažu kako uplate stižu iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Norveške i Švedske. Booksa ovom kampanjom prikuplja sredstva za obnovu kluba odnosno za ugradnju klima-uređaja, kupnju novog zvučnog sustava i zamjenu starog znaka na pročelju. Nakon deset godina gotovo svakodnevnog rada (otvoreni su 6 dana u tjednu), ovakvi su popravci nužnost, pojašnjavaju, a ne mogu se financirati iz programskih sredstava koja su namjenska.

Booksina crowdfunding kampanja trajat će do kraja prosinca, a osim na internetu, prikupljanje sredstava omogućili su i u samom klubu gdje zainteresirani mogu donirati iznos po izboru a zauzvrat dobiti neke od materijala koji prate kampanju (naljepnice, bedževi, torbe…). Nakon rođendanske proslave, do kraja mjeseca Booksin obljetnički program uključit će javno čitanje polaznika radionice kreativnog pisanja i Karneval životinja (9. 12.), glazbeni program Škrabica (11. 12.) na kojem će nastupiti inicijatori i voditelji programa Ante Perković, Nina Romić, Luka Belani i Bebe Na Vole (Adam Semijalac), Književni budoar ugostit će poznatog srpskog pisca i repera Marka Šelića Marčela i najcjenjenijeg suvremenog srpskog pisca Davida Albaharija (18. 12.), a pub kviz “Lova do krova!“ jednokratno je oživljavanje prvog i iznimno popularnog Booksinog kviza kojeg će, kao i prije sedam godina, voditi Ana Stunić. Slavljenički program završava dobrotvornom akcijom “Mala donacija, super poklon!“ Bookse i udruge Futura, daj šapu koja se brine o napuštenim gradskim životinjama (23. 12.).

“Zahvalni smo i jako ganuti svom ovom podrškom – brojem ljudi koji su s nama slavili rođendan u petak, poklonima koje smo dobili, čestitkama i podrškom koja stiže sa svih strana – preko emaila, društvenih mreža, osobno... Želja nam je ne samo prikupiti novac s kojim ćemo obnoviti klub već i dati vjetra u leđa ideji da nam je kultura svima važna i da u nju vrijedi ulagati“, kažu u Booksi. (N. K.)



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više