Prva zbirka priča Veronike Santo odlazi u Gudince, danas drugi nagradni zadatak!

Veronika Santo počela je pisati osamdesetih godina, a prva priča joj je objavljena u 69. broju magazina Sirius. Tako glasi točan odgovor na naš jučerašnji prvi nagradni zadatak u nagradnoj igri u kojoj vam poklanjamo tri zbirke priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Nasumičnim odabirom izvukli smo dobitnika i prva zbirka odlazi Davoru Badurini u Gudince. Čestitamo!

Pirati koji pokušavaju zaustaviti vrijeme, suvremene vještice koje jašu na krilima velebitske bure, maloljetni hackeri budućnosti, bijeli vlakovi koji prometuju nebom futurističkih gradova... to su samo neki od likova i prizora u novoj, drugoj knjizi novela Veronike Santo “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Veronika Santo rođena je 1957. godine u Zrenjaninu. Pohađala je gimanziju “Juraj Baraković” u Zadru, diplomirala novinarstvo na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu. Radila je kao novinar, turistički vodič i predstavnik za više hrvatskih i stranih agencija. Od 1997. godine živi i radi na relaciji Rim – Zadar. Dobitnik je nagrade Sfere za priču “Evici, s ljubavlju”. Priča “Vrt pramčanih figura” je pobjednik na natječaju za kratku priču beogradskog magazina U znaku Sagite. Od 1992., pa u narednih deset godina, ne piše, ali se njene priče nastavljaju objavljivati.

Ponovno se počinje baviti pisanjem 2005. godine objavljujući najviše u književnom časopisu za znanstvenu fantastiku Ubiq, izdavač Mentor iz Zagreba. Godine 2008. izdavač Sfera iz Zagreba, objavljuje joj prvu samostalnu zbirku priča: ”Vrt pramčanih figura”. Od 2008. godine surađuje i sa talijanskim izdavačem Della Vigna koji joj je objavio priču “Badnjak, 1994” u zbirci “Fantasmi di Natale e per tutto l’inverno” i 2010. priču “Mletački sat” u zbirci znanstvene fanstastike “L’orizzonte di Riemann”. Godine 2012. isti izdavač joj izdaje samostalnu zbirku priča: “Il giardino delle polene”, a 2014. Della Vigna joj objavljuje na engleskom jeziku zbirku pripovjedaka “The Venetian Clock”. “Bijeli vlak na nebu moga grada“ joj je četvrta objavljena knjiga.

Matica hrvatska Bizovac i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklanjaju vam tri primjerka zbirke priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradno pitanje i poslati nam ga zajedno s vašim imenom i prezimenom te adresom na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

Danas objavljujemo drugi nagradni zadatak, a odgovore nam možete slati do ponoći. Ime drugog dobitnika objavit ćemo sutra. U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo čitatelji iz Hrvatske. (N. K.)

2. nagradni zadatak
Za koju je priču Veronika Santo dobila nagradu Sfere? 

Facebook komentari

Novo u katalogu