Druga zbirka priča Veronike Santo odlazi u Topolovac, danas treći nagradni zadatak!

Veronika Santo nagradu Sfere dobila je za priču “Evici, s ljubavlju”. Tako glasi točan odgovor na naš drugi nagradni zadatak u nagradnoj igri u kojoj vam poklanjamo tri zbirke priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Nasumičnim odabirom izvukli smo dobitnika i druga zbirka odlazi Elvedinu Džaferoviću u Topolovac. Čestitamo!

Pirati koji pokušavaju zaustaviti vrijeme, suvremene vještice koje jašu na krilima velebitske bure, maloljetni hackeri budućnosti, bijeli vlakovi koji prometuju nebom futurističkih gradova... to su samo neki od likova i prizora u novoj, drugoj knjizi novela Veronike Santo “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Veronika Santo rođena je 1957. godine u Zrenjaninu. Pohađala je gimanziju “Juraj Baraković” u Zadru, diplomirala novinarstvo na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu. Radila je kao novinar, turistički vodič i predstavnik za više hrvatskih i stranih agencija. Od 1997. godine živi i radi na relaciji Rim – Zadar. Priča “Vrt pramčanih figura” je pobjednik na natječaju za kratku priču beogradskog magazina U znaku Sagite. Od 1992., pa u narednih deset godina, ne piše, ali se njene priče nastavljaju objavljivati.

Ponovno se počinje baviti pisanjem 2005. godine objavljujući najviše u književnom časopisu za znanstvenu fantastiku Ubiq, izdavač Mentor iz Zagreba. Godine 2008. izdavač Sfera iz Zagreba, objavljuje joj prvu samostalnu zbirku priča: ”Vrt pramčanih figura”. Od 2008. godine surađuje i sa talijanskim izdavačem Della Vigna koji joj je objavio priču “Badnjak, 1994” u zbirci “Fantasmi di Natale e per tutto l’inverno” i 2010. priču “Mletački sat” u zbirci znanstvene fanstastike “L’orizzonte di Riemann”. Godine 2012. isti izdavač joj izdaje samostalnu zbirku priča: “Il giardino delle polene”, a 2014. Della Vigna joj objavljuje na engleskom jeziku zbirku pripovjedaka “The Venetian Clock”. “Bijeli vlak na nebu moga grada“ joj je četvrta objavljena knjiga.

Matica hrvatska Bizovac i portal Najbolje knjige u iduća tri dana poklanjaju vam tri primjerka zbirke priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”. Vaš je zadatak točno odgovoriti na nagradno pitanje i poslati nam ga zajedno s vašim imenom i prezimenom te adresom na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

Danas objavljujemo treći, ujedno posljednji nagradni zadatak, a odgovore nam možete slati do ponoći. Ime trećeg dobitnika objavit ćemo sutra. U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo čitatelji iz Hrvatske. (N. K.)
 

3. nagradni zadatak
Kako glasi ime nakladnika koji je objavio zbirku priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”?
 

Facebook komentari

Novo u katalogu