Opišite svoj Bridget trenutak i osvojite knjigu, serijal o Bridget Jones ili romantičnu večeru

A što kad se 60. rođendan tvoje prijateljice poklopi s 30. rođendanom tvoga dečka? Ima li što loše u tome da lažeš o godinama tipu s kojim se družiš preko interneta? Ako spavaš s nekim poslije dva izlaska i šest tjedana slanja SMS-ova, je li to isto kao i udaja poslije dva susreta i šest mjeseci pisanja pisama u vrijeme Jane Austen? Pitanja koja muče najpopularniju književnu usamljenicu Bridget Jones možda si postavlja i spisateljica Helen Fielding koja je 19. veljače proslavila rođendan.

Nakon prekida dugogodišnje veze s Kevinom Curranom, producentom Simpsona, s kojim ima dvoje djece, Fielding je iz prve ruke spoznala kako izgleda samohrano majčinstvo i potraga za novim partnerom u sredovječnoj dobi, o čemu piše u posljednjoj knjizi ”Bridget Jones: Luda za njim”.

Rođendan Helen Fielding, bivše novinarke koja je stekla svjetsku slavu romanima o duhovitoj junakinji opsjednutoj kalorijama, muškarcima i karijerom, potaknuo je izdavačku kuću Lumen da veljaču proglasi mjesecom Bridget Jones, a ne samo mjesecom ljubavi. Do kraja veljače organizirali su niz zbivanja povezanih s Bridget, Helen, chick lit literaturom, ljubavlju i raznim drugim temama.

Čitatelji tako mogu do 25. veljače sudjelovati u nagradnoj igri - opišite svoj ”Bridget trenutak”, događaj kad ste se osjećali najviše slično ili blisko zbunjenoj i nespretnoj Bridget Jones. Lumen će nagraditi pet opisa: tri dobitnice imaju priliku osvojiti po jednu knjigu iz serije, drugoplasirana može očekivati cijeli komplet, a glavna nagrada, za najuvjerljiviji “Bridget trenutak”, bit će romantična večera.

Čitateljice mogu opisati svoj “Bridget trenutak” na Lumenovu blogu, na Facebook profilu ili preko e-maila. Ako im je preteško pisati kad su se i zašto osjećali kao Bridget Jones, mogu poslati i fotografiju ili crtež – i možda osvoje jednu od nagrada.

Najbolji radovi bit će predstavljeni na tribini “Što žene čitaju?” (o knjigama, ljubavi, chick litu…), koja će se održati 26. veljače u 18 sati u knjižari Arkadija na Jelačićevu trgu. Na tribini sudjeluju Maša Grdešić, Aleksandra Orlić, Mihaela-Marija Perković i Milena Benini. Lumenove gošće razgovarat će o tome odakle izvire potreba da se odredi, a time i getoizira ženska književnost, zašto nikad ne čujemo razgovore o muškoj književnosti i muškom pismu te je li chick noir nasljednik chick lita? (N. K.)
 

Facebook komentari

Novo u katalogu