Anita Moorjani, autorica bestselera "Ponovno rođena", gostuje u Zagrebu tri dana

Spisateljica indijskog porijekla bila je na rubu smrti i... vratila se. O svojem iskustvu napisala je knjigu koja je u roku od dva tjedna postala bestseler u Sjedinjenim Državama, a u Zagrebu će, osim predstavljanja knjige, održati i dvodnevnu radionicu na kojoj će polaznicima pričati o svojem iskustvu tik do smrti

Big 875 2905

Anita Moorjani imala je rak limfnih žlijezda u zadnjoj fazi, pala je u komu te su joj svi organi otkazali. Liječnici su vjerovali da je to njezin kraj. Nalazeći se na granici između života i smrti, shvatila je stvarni uzrok svoje bolesti. Nakon toga stanje joj se poboljšalo nevjerojatnom brzinom, a iz bolnice je otpuštena u roku od nekoliko dana. Pretrage su pokazale da u njezinom tijelu više nema ni traga zloćudnim stanicama.

To iskustvo inspiriralo je Anitu da napiše knjigu "Ponovno rođena" koja je u samo dva tjedna od objave postala bestseler The New York Timesa, a Anita je proglašena jednom od najutjecajnijih duhovnih osoba u 2014. godini. Hrvatski čitatelji imaju jedinstvenu priliku upoznati autoricu jer dolazi u Zagreb na tri dana na poziv svojeg hrvatskog nakladnika, izdavačke kuće V.B.Z.

Autorica bestselera "Ponovno rođena" najprije će se u petak, 13. ožujka, družiti s čitateljima od 11 sati u knjižarsko-galerijskom centru "Fadil Hadžić" (Ilica 13, Zagreb). Potom će u subotu i nedjelju, 14. i 15. ožujka, održati dvodnevnu radionicu u zagrebačkom hotelu Aristos.


Kako kaže, iskustvo bliske smrti koje je doživjela promijenilo joj je život i zato želi podijeliti ono što je iz toga naučila. Cilj je radionice ukazati ljudima koje su stvari nužne za sretan i ispunjen život, a jedna od njih jest ljubav prema samome sebi.

Anita Moorjani potječe iz tradicionalne indijske obitelji, odrasla je u bivšoj britanskoj koloniji Hong Kong i odmalena je bila razapeta između kultura i vjera sredine u kojoj je živjela. Godinama je krivotvorila svoj put kako bi ispunila tuđa očekivanja, a zahvaljujući prosvjetljenju koje je doživjela u drugoj dimenziji, spoznala je da ima moć izliječiti se sama te da u univerzumu postoje čuda za koja prije nije znala. (N. K.)

 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više