Ružica Aščić i Darko Šeparović deseti dobitnici godišnjih nagrada Prozak i Na vrh jezika

Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu, koje organiziraju Algoritam i Zarez, a dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar, po deseti put su našle svoje dobitnike. Prozak je dobila Ružica Aščić, a Na vrh jezika Darko Šeparović.

Nagrada Prozak sastoji se od objave zbirke priča u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na Quorum, Temu i Zarez. Nagrada Na vrh jezika sastoji se od objave zbirke poezije u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na časopise.

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, trajno su otvoreni za sve hrvatske građane mlađe od 35 godina. Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu na adresu navrhjezika@gmail.com, a prozu(e) opsega do 3,5 kartice teksta na adresu prozaknatjecaj@gmail.com. Radovi koji budu ulazili u uži izbor bit će objavljivani na stranicama Zareza.

Ružica Aščić (Travnik, 1987.) studij novinarstva i povijesti završila je na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Kratka proza zastupljena joj je u antologijama "Bez vrata, bez kucanja: novi hrvatski prozaici", "Vranac - najbolja kratka priča" 2012. i 2014. te u časopisima Zarez, Re, Fantom slobode, Urbani Vračevi, Keine Delikatessen. Dobitnica je nagrade Marin Držić za dramsko djelo.

Darko Šeparović (Vela Luka, 1987.) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Priča "Uredan rukopis" uvrštena mu je u knjigu "Ispod stola". Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Trenutno živi u Zagrebu. (N. K.)

 

 

 

Facebook komentari

Novo u katalogu