Objavljena naslovnica Franzenova novog, petog romana “Purity”

Peti roman američkog pisca bit će objavljen na engleskom jeziku 1. rujna ove godine, a glavna junakinja romana “Purity” mlada je Pip Tyler kojoj majka krije identitet oca. Naslovnicu je dizajnirao Rodrigo Corral, poznati američki dizajner

Big 878 2913

Novi roman Jonathana Franzena, “Purity”, što bi se moglo prevesti kao “čistoća” ili “nevinost”, bit će objavljen 1. rujna ove godine, a danas je otkrivena naslovnica knjige koju je dizajnirao Rodrigo Corral, kreativni direktor u nakladničkoj kući Farrar, Straus i Giroux. Corral je dosad dizajnirao naslovnice za romane Junota Díaza, Chucka Palahniuka, Johna Greena i mnogih drugih slavnih pisaca.

 

 

Poznanstvo s njemačkim mirovnim aktivistom odvest će Pip na stažiranje u Južnu Ameriku, u sklopu Sunlight Projecta, što će je dovesti i do tajne njezina porijekla. Iza tajanstvenog projekta krije se Andreas Wolf, karizmatični provokator koji je postao slavan nakon pada Berlinskog zida. U bijegu u Boliviji, Andreasa će privući Pip, iako si ona ne može objasniti tajnu te (obostrane) privlačnosti… “Purity” je crnohumorna priča o mladenačkom idealizmu, ekstremnoj vjernosti i ubojstvu, u kojoj je Franzen glavne uloge povjerio stanovnicima Kalifornije i Istočnim Nijemcima, dobrim i lošim roditeljima, novinarima i zvižđačima…

Jonathan Franzen (1959) suvremeni je američki romanopisac i esejist. Za svoj treći roman, “Korekcije”, dobio je prestižnu američku nagradu, National Book Award, a bio je 2002. godine i finalist za Pulitzerovu nagradu za književnost. Franzen se našao u središtu skandala kada je 2001. godine odbio Oprahinu ponudu da “Korekcije” budu uvrštene u njezin knjiški klub, no sukob je izglađen devet godina kasnije, 2010., kada je prihvatio istu Oprahinu ponudu za svoj roman “Sloboda”. Osim “Korekcija” i “Slobode” na hrvatski mu je prevedena i zbirka eseja “Kako biti sam” i memoari “Neumjerena zona”. (T. T.)

 

 

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više