V.B.Z. daje 100 tisuća kuna za najbolji neobjavljeni roman 2015. godine

Nakladnička kuća V.B.Z. i partner Tisak Media raspisali su danas novi, 12. natječaj za najbolji neobjavljeni roman. Dosad neobjavljeni rukopis pod šifrom treba poslati do 15. srpnja, a rezultati natječaja bit će objavljeni u studenom 2015. godine

Big 898 2981

Izdavačka kuća V.B.Z. dvanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z. i Tisak Media književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna.

 

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 15. srpnja 2015. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni u studenome 2015. godine. Rukopis može biti napisan na hrvatskom jeziku i drugim štokavskim jezicima, te čakavskom i kajkavskom književnom jeziku. Autori na rukopis romana trebaju napisati šifru, te uz rukopis priložiti zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze šifra, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.

 

Svaki sudionik natječaja smije poslati samo jedan roman. Sudjelovanjem na ovom natječaju sudionici se obavezuju da njihov roman nije ranije objavljen i da nije prijavljen ni na jedan drugi natječaj za neobjavljeni roman. Rukopis predan na natječaj, kao ni jedan dio predanog rukopisa, ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme natječaja u bilo kojem obliku, odnosno na bilo kojem mediju. Nakon što predaju rukopise, sudionici se također obavezuju da za vrijeme trajanja natječaja neće ni s jednom drugom nakladničkom kućom sklopiti ugovor o objavljivanju toga romana.

Nagrađeni autor se obavezuje ustupiti sva autorska prava, a posebno za izdavanje romana, nakladničkoj kući V.B.Z. na trajno korištenje bez daljnje naknade, kao i pravo prevođenja na strane jezike u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Ustupanje prava se odnosi na tiskanu i elektroničku verziju knjige.

 

 

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2014. godine bili su Josip Mlakić za roman “Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman “Wonderland“ i Jelena Marković za roman “Escajg za teletinu“, Davor Špišić za “Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za “Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za “Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za “Nula nemo“, Predrag Crnković za “Beograd za pokojnike“, Dragan Pavelić za “Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman “Vođa“, Ankica Tomić za “Naručito ljeti“ i Ivica Prtenjača za roman “Brdo“. (N. K.)

Foto: Novi list
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više