Dođite 8. svibnja na Zrinjevac, ponesite knjigu i čitajte na travi

Festival europske kratke priče ove će se godine održati od 31. svibnja do 5. lipnja, a simbolično počinje velikim zajedničkim čitanjem na travi. Mjesto događanja je Zrinjevac, 8. svibnja, a čitanje u društvu počinje u 17 sati

Big 901 2983

Tramvaj ili kafić, klupa u parku, red u banci – čitamo stojeći, čitamo hodajući, čitamo jer tako vrijeme ne postaje kraće nego dulje, čitamo jer nam treba taj odlazak u fikciju i jer nam knjige počnu nedostajati ako ih zanemarimo. Male gradske trenutke koje dijelimo s knjigama i čitanje na otvorenom ove će godine programom “Knjiga za van” promovirati Festival europske kratke priče, već 14 godina jedinstveno mjesto čitanja i razgovora, mjesto gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret.

Festival će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja, a uoči Festivala pozvani ste u petak, 8. svibnja, u 17 sati u park Zrinjevac na veliko zajedničko čitanje. Plan za ovaj jedinstveni reading mob je jednostavan: dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami ili s prijateljima, ponesite dekicu, otkrijte koje su knjige naši pisci donijeli, sjednite na travu i – čitajte.

Tijekom događaja snimat će se i kadrovi za najavni spot ovogodišnjeg FEKP-a. (N. K.)

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više