Objavljeni dobitnici nagrade SFERA za najbolja djela iz 2014. godine

SFERA je najstarija nacionalna nagrada za najbolja znanstveno-fantastična djela. Nagradu za SF roman osvojila je Tanja Tolić s romanom “Zovem se nebo“, za dječji SF roman “Zeda“ nagrađena je Jelena Rada, a nagradu za SF kratku priču i SF priču osvojili su Davor Šišović za “Zavarivače“ i Zrinka Pavlić za “Savu ispod Sljemena“

Big 905 2995

Zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavilo je danas godišnje dobitnike svoje istoimene nagrade, najstarije nacionalne nagrade za najbolja znanstveno-fantastična djela. Od djela objavljenih u 2014. godini, dobitnici po kategorijama su:

 

* Minijatura – Jurica Ranj “Korisnička služba“, Parsek 123, SFera
* Kratka priča – Davor Šišović, “Zavarivači“, zbirka “Prsten s one strane sna“, Refestikon
* Priča – Zrinka Pavlić, “Sava ispod Sljemena“, zbirka “Imaš vatre?“, Jesenski i Turk
* Roman – Tanja Tolić, “Zovem se nebo“, Ljevak
* Roman za djecu – Jelena Radan, “Zeda“, Algoritam
* Teorija – Slaven Škapul, “Imaginarij distopijskog filma!“, Ubiq 15, SFera
* Posebno ostvarenje – Astra, pervazivni LARP, Ivana Delač i Vesna Kurilić

 

Nagrade SFERA dobitnicima će biti dodijeljene u subotu, 16. svibnja, u 20 sati na svečanoj skupštini društva SFera, u sklopu konvencije SFerakon 2015., odnosno 37. Dana znanstvene fantastike u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Nagrada SFERA dodjeljuje se od 1981. godine. Utemeljilo ju je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu popularizacije žanra i poticanja domaćih autora. Društvo već 38 godina djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu-fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo.

SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene-fantastike u ovom dijelu Europe, a ove se godine održava 37. konvencija. Pokrenulo ju je društvo SFera. Ove godine konvencija će se održati u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od petka, 15. svibnja, do nedjelje, 17. svibnja. Počasna gošća je američka spisateljica Kate Elliott. (N. K.)



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više