U Zagrebu gostuje Roman Krznaric, britanski filozof koji je život posvetio empatiji

Zašto je upravo empatija ključna vrlina koju čovječanstvo mora razvijati u 21. stoljeću, ako želi stvoriti sretniji i pravedniji svijet, Krznaric će objasniti u srijedu, 20. svibnja, u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/I, Zagreb. Ulaznica košta 50 kuna

Big 911 3003

Britanski filozof i jedan od najzanimljivijih kulturalnih mislilaca, Roman Krznaric, stigao je prvi put u Zagreb i sutra će održati predavanje o empatiji. Ovaj originalni filozof hrvatskog porijekla u sklopu ciklusa „Planetopija srijedom“ u Makronovi predstavit će ideju empatije kojoj je posvetio karijeru. Osim što je napisao knjigu „Empatija“, osnivač je prvog svjetskog muzeja i knjižnice posvećene isključivo empatiji. Krznaric, naime, tvrdi da empatija može pokrenuti revoluciju. Ne jednu od onih staromodnih revolucija koje donose nove zakone, ustanove ili vlade, nego jednu mnogo radikalniju - revoluciju ljudskih odnosa.

 

Zašto je upravo empatija ključna vrlina koju čovječanstvo mora razvijati u 21. stoljeću, ako želi stvoriti sretniji i pravedniji svijet, Krznaric će objasniti u srijedu, 20. svibnja, u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/I, Zagreb.

 

Zbog ograničenog broja mjesta, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme! Ulaznica stoji 50 kuna, a ujedno je i vaučer u vrijednosti od 20 kuna pri kupnji knjiga. Knjige na predavanju bit će po promotivnoj cijeni. Sve informacije o predavanju i ulaznicama potražite u knjižari Planetopija, Ilica 72, Zagreb, tel. 01/4846 197.

Roman Krznaric je kulturalni mislilac, praktični filozof i autor više djela prevedenih na brojne jezike, od kojih su najpoznatije knjige „Kabinet čuda“ i „Empatija“, prevedene i na hrvatski (Planetopija, 2014.). Na Sveučilištu Cambridge i Gradskom sveučilištu u Londonu poučavao je sociologiju i politiku te je sudjelovao u zaštiti ljudskih prava radeći s izbjeglicama i domorocima u Srednjoj Americi.

Radi kao savjetnik za organizacije kao što su Oxfam, Friends of the Earth te Ujedinjeni narodi, baveći se primjenom empatije i razgovora s ciljem uspostavljanja društvene promjene. Zaokupljaju ga teme poput empatije, povijesti ljubavi, budućnosti rada i umijeća življenja. Zajedno s Alainom de Bottonom suosnivač je i predavač na The School of Life u Londonu. The Observer ga je proglasio jednim od vodećih britanskih popularnih filozofa. (N. K.)


Intervju s Romanom Krznaricem, koji je za portal Najbolje knjige vodila Nataša Ozmec, možete pročitati ovdje
www.najboljeknjige.com/content/intervjui_opsirnije.aspx

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više