Na Zagreb Book Festivalu Ulf Gottfrid Stark predstavlja dječju knjigu, a Robert Perišić novi roman

Zvijezda trećeg dana Zagreb Book Festivala je Ulf Gottfrid Stark (1944), švedski je pisac i scenarist koji će u 17 sati predstaviti svoju knjigu "Luđaci i bezveznjaci". Stark je rođen i odrastao u mjestu Stureby blizu Stockholma koje je mjesto radnje u nekoliko njegovih knjiga. Interes za pisanje pokazao je već u srednjoj školi, a 1964. kao dvadesetpetogodišnjak napisao je prvu knjigu pjesama – "Ett häl till livet". Nakon toga, u razmaku od 1966. do 2008., uslijedilo je tridesetak naslova, uglavnom knjiga za djecu i omladinu, među kojima (1975) i njegova prva knjiga za djecu "Petter och den röda fägeln". Knjige Ulfa Starka prevedene su na više od dvadeset jezika. Stark je dobio pregršt uglednih nagrada i priznanja za svoje knjige za djecu. Godine 1989. izabran je za člana Švedske akademije za dječju književnost (Svenska barnboks akademin).

 

Današnjim programom dominirat će domaći pisci, pa će u 18 sati sarajevski pisac i pjesnik Goran Samardžić predstaviti svoju zbirku priča "Zimski zagrljaj", a u 19 sati će hrvatska književnica Irena Vrkljan govoriti o svojoj knjizi "Protokol jednog rastanka".

 

U 20 sati slijedi književna premijera jer će Robert Perišić predstaviti svoj novi roman "Područje bez signala". Njegov roman "Naš čovjek na terenu" doživio je odličan odjek u SAD-u te je uvrštavan na liste prijevoda i knjiga godine 2013. u Americi. "Područje bez signala" zbiva se u zabačenom i devastiranom gradiću N., gdje dolaze dvojica likova i bude nadu. Od radnika do financijske elite, od konobarica do menadžerica, od naših do Amerikanaca... – protagonisti romana iz naoko udaljenih svjetova stupaju u odnose koji ih mijenjaju i gone u nepoznato, boreći se za opstanak i voleći, radeći puno toga što nisu planirali.

Zagreb Book Festival održava se u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, a ulaz na sva događanja je besplatan. (N. K.)


SATNICA, SRIJEDA, 20. SVIBNJA

TRIBINA
14 sati - Fenomen popularnosti krimića – je li riječ o podcijenjenom žanru?
Sudjeluju: Ivica Đikić, Pavao Pavličić, Dean Šoša, Kristijan Vujičić
KULTURNI KLUB


ZEMLJA PORIJEKLA: ŠVEDSKA
17 sati - Ulf Stark – Luđaci i bezveznjaci
Sudjeluju: Ulf Stark, Sara Profeta, Ivana Simić Bodrožić
LJETNA POZORNICA


SVJEŽE I DOMAĆE
18 sati - Goran Samardžić – Zimski zagrljaji
Sudjeluju: Goran Samardžić, Drago Glamuzina, Zoran Ferić
LJETNA POZORNICA


19 sati - Irena Vrkljan – Protokol jednog rastanka
Sudjeluju: Irena Vrkljan, Nives Tomašević, Julijana Matanović, Srđan Sandić
LJETNA POZORNICA


20 sati - Robert Perišić – Područje bez signala
Sudjeluju: Robert Perišić, Ivan Sršen, Judita Franković
LJETNA POZORNICA


KONCERT
21 sat - DJ Book lounge mafia - chill out uz swedish sound
LJETNA POZORNICA


 

Facebook komentari

Novo u katalogu