Na Zagreb Book Festivalu Ulf Gottfrid Stark predstavlja dječju knjigu, a Robert Perišić novi roman

Današnjim programom dominirat će domaći pisci, pa će u 18 sati sarajevski pisac i pjesnik Goran Samardžić predstaviti svoju zbirku priča "Zimski zagrljaj", a u 19 sati će hrvatska književnica Irena Vrkljan govoriti o svojoj knjizi "Protokol jednog rastanka". U 20 sati slijedi književna premijera jer će Robert Perišić predstaviti svoj novi roman "Područje bez signala"

Big 912 3004

Zvijezda trećeg dana Zagreb Book Festivala je Ulf Gottfrid Stark (1944), švedski je pisac i scenarist koji će u 17 sati predstaviti svoju knjigu "Luđaci i bezveznjaci". Stark je rođen i odrastao u mjestu Stureby blizu Stockholma koje je mjesto radnje u nekoliko njegovih knjiga. Interes za pisanje pokazao je već u srednjoj školi, a 1964. kao dvadesetpetogodišnjak napisao je prvu knjigu pjesama – "Ett häl till livet". Nakon toga, u razmaku od 1966. do 2008., uslijedilo je tridesetak naslova, uglavnom knjiga za djecu i omladinu, među kojima (1975) i njegova prva knjiga za djecu "Petter och den röda fägeln". Knjige Ulfa Starka prevedene su na više od dvadeset jezika. Stark je dobio pregršt uglednih nagrada i priznanja za svoje knjige za djecu. Godine 1989. izabran je za člana Švedske akademije za dječju književnost (Svenska barnboks akademin).

 

Današnjim programom dominirat će domaći pisci, pa će u 18 sati sarajevski pisac i pjesnik Goran Samardžić predstaviti svoju zbirku priča "Zimski zagrljaj", a u 19 sati će hrvatska književnica Irena Vrkljan govoriti o svojoj knjizi "Protokol jednog rastanka".

 

U 20 sati slijedi književna premijera jer će Robert Perišić predstaviti svoj novi roman "Područje bez signala". Njegov roman "Naš čovjek na terenu" doživio je odličan odjek u SAD-u te je uvrštavan na liste prijevoda i knjiga godine 2013. u Americi. "Područje bez signala" zbiva se u zabačenom i devastiranom gradiću N., gdje dolaze dvojica likova i bude nadu. Od radnika do financijske elite, od konobarica do menadžerica, od naših do Amerikanaca... – protagonisti romana iz naoko udaljenih svjetova stupaju u odnose koji ih mijenjaju i gone u nepoznato, boreći se za opstanak i voleći, radeći puno toga što nisu planirali.

Zagreb Book Festival održava se u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, a ulaz na sva događanja je besplatan. (N. K.)


SATNICA, SRIJEDA, 20. SVIBNJA

TRIBINA
14 sati - Fenomen popularnosti krimića – je li riječ o podcijenjenom žanru?
Sudjeluju: Ivica Đikić, Pavao Pavličić, Dean Šoša, Kristijan Vujičić
KULTURNI KLUB


ZEMLJA PORIJEKLA: ŠVEDSKA
17 sati - Ulf Stark – Luđaci i bezveznjaci
Sudjeluju: Ulf Stark, Sara Profeta, Ivana Simić Bodrožić
LJETNA POZORNICA


SVJEŽE I DOMAĆE
18 sati - Goran Samardžić – Zimski zagrljaji
Sudjeluju: Goran Samardžić, Drago Glamuzina, Zoran Ferić
LJETNA POZORNICA


19 sati - Irena Vrkljan – Protokol jednog rastanka
Sudjeluju: Irena Vrkljan, Nives Tomašević, Julijana Matanović, Srđan Sandić
LJETNA POZORNICA


20 sati - Robert Perišić – Područje bez signala
Sudjeluju: Robert Perišić, Ivan Sršen, Judita Franković
LJETNA POZORNICA


KONCERT
21 sat - DJ Book lounge mafia - chill out uz swedish sound
LJETNA POZORNICA


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više