Kristina Ohlsson večeras predstavlja svoj krimić 'Pepeljuge'

Osim gostovanja Kristine Ohlsson, Zagreb Book Festival danas će obilježiti i tribina o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti koja će početi u 15 sati. U 17 sati posjetitelji će imati pak priliku poznati Andreja Nikolaidisa i Emira Imamovića Pirkea koji će predstaviti svoje krimiće objavljene u biblioteci Balkan Noir

Big 914 3006

Politologinja koja je donedavno bila na funkciji Odjela za protuterorističke aktivnosti u OSCE-u, a prije toga je radila kao analitičarka za sigurnosna pitanja u švedskom Ministarstvu vanjskih poslova, večerašnja je zvijezda prvog Zagreb Book Festivala. Kristina Ohlsson (1979) u međuvremenu je postala spisateljica, a na festivalu će predstaviti svoj krimić "Pepeljuge".

U književnom svijetu debitirala je 2009. godine romanom "Neželjena", prvom knjigom iz serije u kojoj je glavna junakinja detektivka Fredrika Bergman. Njezina sljedeća dva romana, "Daisy" i "Anđeli čuvari", ušli su 2010. i 2011. godine u uži izbor za nagradu za najbolji roman godine Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana. Ohlssoničina trilogija za djecu (prvi nastavak, "Staklena djeca", objavljen je 2013. godine) pobrala je pohvale kritike i publike te privukla pozornost i izvan Skandinavije, a izdavačka prava prodana su u više od 20 europskih zemalja.

Osim gostovanja Kristine Ohlsson, Zagreb Book Festival danas će obilježiti i tribina o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti koja će početi u 15 sati. U 17 sati posjetitelji će imati pak priliku poznati Andreja Nikolaidisa i Emira Imamovića Pirkea koji će predstaviti svoje krimiće objavljene u biblioteci Balkan Noir.

Zagreb Book Festival održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ulaz na sva događanja je besplatan. (N. K.)


SATNICA: ČETVRTAK, 21. SVIBNJA

TRIBINA
15 sati – Rodna ravnopravnost u dječjoj književnosti
Sudjeluju: Kristina Ohlsson, Malin Holmberg, Annika Rembe, Sanja Polak, moderator
LJETNA POZORNICA


BALKAN NOIR
17 sati – Govoriti istinu u noiru
Sudjeluju: Andrej Nikolaidis, Emir Imamović Pirke, Kruno Lokotar
LJETNA POZORNICA


ZEMLJA PORIJEKLA: ŠVEDSKA
19 sati – Kristina Ohlsson – Pepeljuge
Sudjeluju: Kristina Ohlsson, Sara Profeta, Ivana Simić Bodrožić
LJETNA POZORNICA



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više