U Zagreb stiže Karin Slaughter, jedna od najpoznatijih američkih autorica trilera

Karin Slaughter prodala je svoje trilere u 30 milijuna primjeraka, a nakladnička kuća Znanje na hrvatski je prevela njezin serijal Atlanta, o specijalnom agentu Willu Trentu. Autorica će u četvrtak, 18. lipnja, s početkom u 19 sati, u Tisak media multimedijalnoj knjižari u Gajevoj 2 potpisivati čitateljima knjige

Big 923 3040

Nakladnička kuća Znanje dovodi u Zagreb na dvodnevno gostovanje svjetski poznatu autoricu kriminalističkih romana Karin Slaughter, čije knjige su prodane u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta.

 

 

Karin Slaughter nagrađivana je i uz Patriciju Cornwell jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera. Prodaja njezinih knjiga dosegla je 30 milijuna primjeraka, a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga.

 

Čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom serijala “Triptih“, za koji su filmska prava prodana producentskoj kući Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih “Lovaca na glave“, a za roman “Krhotine“ dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

 

Osim serijala Will Trent/Atlanta, Karin Slaughter autorica je svjetskih uspješnica “Blindsighted“ (Zaslijepljena), “Kisscut“, “A Faint Cold Fear“, “Indelible“, “Faithless“, “Skin Privilege“. Napisala je i crnohumorni kratki roman “Martin Misunderstood“, te uredila antologiju kratkih priča “Like a Charm“. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

Osim zavidnog broja književnih uradaka, autorica je poznata po tome što je suosnivačica izdavačke kuće Slaughterhouse u Nizozemskoj kojoj je cilj pronalaženje novih književnih nada. Karin Slaughter otkrila je mnoge mlade književne talente među kojima su i Ursula Poznansky (“Bog podzemlja“) i Chevy Stevens (“Nestala bez traga“). Također je pokretačica kampanje “Save the Libraries“ kojom pomaže sačuvati knjižnice u Atlanti.

Nakladnička kuća Znanje dosad je objavila četiri njezina romana iz serijala o specijalnom agentu Willu Trentu: “Triptih“ (Tryptich, 2007.), “Krhotine“ (Fractured, 2008.), “Postanak“ (Undone, 2010.) i “Slomljena“ (Broken, 2011.), a tijekom posjeta autorica će najaviti i sljedeći roman serijala “Duboki pad“ (Fallen, 2012.), koji u hrvatskom prijevodu dolazi u srpnju ove godine. Do kraja godine je u planu i prijevod šestog romana serijala Atlanta - “Criminal“ (2013.).


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više