Raspisan natječaj za godišnju SFeraKonsku zbirku priča

Društvo SFera, kao i svake godine u proteklih dvadeset i dvije, raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu SF i fantasy krimića i špijunskih kratkih priča i novela, dužine okvirno 2000 do 8000 riječi. Rok za slanje priča je 11. studenoga 2015. godine

Big 943 3077

Tko je najbolji plaćeni ubojica u svijetu SF-a? Čije detektivske nadnaravne moći nije moguće izbjeći? Hrvatske spekulativne fikcije! Dajte im čudne navade, zanimljive mane, začudne strasti i napišite žanrovski krimić od kojeg ćemo se skrivati iza kauča ili hororični špijunski triler koji će nadmašiti Charlesa Strossa!

Društvo SFera, kao i svake godine u proteklih dvadeset i dvije, raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu SF i fantasy krimića i špijunskih kratkih priča i novela, dužine okvirno 2000 do 8000 riječi. Najbolje priče pristigle na natječaj bit će objavljene u zbirci koja izlazi za SFeraKon 2016. po ocjeni urednika, koji će im, moguće je, priče i vratiti na doradu!

Radove, svoje podatke i eventualna pitanja šaljite na e-mail adresu: natjecaj@sfera.hr

Rok za slanje priča je 11. studenoga 2015. godine.

Zagrebačko Društvo za znanstvenu fantastiku SFera svake godine povodom Dana znanstvene fantastike, famoznog SFeraKona, objavljuje zbirku SF i fantasy priča domaćih autora. Zbirku dobivaju na poklon svi posjetitelji najveće konvencije znanstvene fantastike u ovom dijelu Europe - SFeraKona, a cilj joj je proširiti svijest o domaćoj SF sceni i promovirati domaće autore.

Svake druge godine zbirka je posvećena nekom podžanru spekulativne fikcije, pa su do sada objavljene zbirke posvećene hororu ("Zagrob"), fantasyju ("Zmajev zlatni svitak"), steampunku i space operi ("Parasvemir"), apokalipsi ("Smak!") i paralelnim svemirima ("Ukronije"). U 2016. godini, umjesto rastavljanja spekulativne fikcije na sastavne dijelove, odlučili su spojiti različite žanrove!

Više na: www.sfera.hr


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više